L'Strenes celebra la festa major aquest cap de setmana

El festival organitza una doble sessió de concerts gratuïts a la plaça Catalunya | Doctor Calypso, Gossos, Miqui Puig o Buhos són alguns dels artistes convidats

Al mig, el regidor de cultura Carles Ribas i el director del festival, Xavi Pascual
Al mig, el regidor de cultura Carles Ribas i el director del festival, Xavi Pascual | Festival Strenes
Maria Garcia
19 d'abril del 2017
Actualitzat el 21 d'abril a les 14:01h
El festival Strenes surt al carrer aquest cap de setmana per oferir la seva particular "festa major" en paraules del director, Xavi Pascual. Dos dies de concerts gratuïts a la plaça Catalunya que aniran acompanyats d'un espai per menjar i beure, a més de la Fira del Voluntariat que per primera vegada s'uneix al festival. Miqui Puig presentarà el seu nou disc Escuela de capataces i Dr.Calypso celebrarà els 20 anys de la publicació de l'àlbum Toxic Sons, que va revolucionar el panorama musical català.

L'any passat el festival va estrenar els concerts gratuïts a la plaça Sant Feliu, però va quedar petita i alguns veïns es van queixar. Per aquesta raó, enguany ho faran a la plaça catalunya i aprofiten que és un espai molt ampli per complementar les actuacions musicals.

Així, a més de l'escenari, hi haurà un espai amb food trucks, un chill-out, un menjador a l'aire lliure i la Fira del Voluntariat, que celebra la 17ena edició unint forces per primera vegada amb el festival.

Una quarantena d'entitats tindran una parada a la plaça Catalunya per mostrar les seves activitats i explicar als interessats com poden col·laborar-hi.

El regidor de cultura, Carles Ribas, ha destacat que la filosofia que inicia el festival unint forces amb les entitats​ socials​ "és un pas importantíssim de futur" i aposta perquè la resta de festivals segueixin el seu exemple.

A més a més, enguany es podrà comprar el Got del Voluntariat i part dels diners recaptats es donaran a una entitat social gironina, que ho rebrà en forma de premi -amb el nom d'Strenes- durant la Nit del Voluntariat que es celebrarà el 24 de novembre.

La festa major de l'Strenes començarà el divendres amb una cercavila de gegants a les quatre de la tarda. Al vespre, Miqui Puig estrenarà el nou escenari amb la presentació del seu últim treball Escuela de capataces.

Tot seguit serà el torn de Gossos que mostraran com sonen en directe les noves cançons de Zenit i Doctor Prats clourà la nit del divendres a amb la presentació del seu segon treball Aham Sigah.

Després de guanyar el premi Descobertes 2016 del festival, Marion Harper torna a l'Strenes per inaugurar la nit del dissabte a la plaça Catalunya. Després, arribarà un dels plats forts del festival: Dr.Calypso, que remmemorarà els 20 anys de la publicació del Toxic Sons.

Oferiran "pràcitament totes les cançons del disc", segons ha explicat el seu cantant, Sergi Monlleó Xeriff, que també ha recordat com les cançons d'aquest àlbum "van apareixer en recopilatoris d'Alemanya, els Estats Units o la Xina".

El director del festival, ha reconegut que és un dels espectacles "que li fa més il·lusió" de l'edició d'aquest any perquè anys enrera "escoltava el Toxic Sons en casset i estava ralladíssim!!". I ha recordat com "era una referència en les trobades amb els amics" perquè va ser el primer grup que va acostar la música jamaicana a Catalunya i en català.

Les cançons de Lluna plena, l'últim àlbum dels Búhos, posaran punt i final a la festa major de l'Strenes que es celebràra entre divendres i dissabte a la plaça Catalunya de Girona.