Girona vol crear una nova llicència per permetre concerts a bars i restaurants

El regidor de Cultura, Carles Ribas, assegura que la ciutat ha de ser "referent" en programació musical i en el suport als joves artistes

Redacció
12 d'abril del 2017
Actualitzat a les 12:18h
L'Ajuntament de Girona vol crear una nova llicència per permetre actuacions musicals de petit format a bars i restaurants. La normativa catalana només permet concerts als establiments catalogats com a bars musicals o cafès teatre i, des de l'ajuntament, treballen en una nova legislació pròpia que sigui més flexible i no obligui els locals a fer obres d'insonorització si volen programar música en viu. "La idea és la del pub anglès, on es pot gaudir de la música en viu", ha avançat el regidor de Cultura, Carles Ribas.

Tanmateix, remarca que aquesta aposta no ha de menystenir el descans dels veïns ja que les actuacions es farien, com a molt, fins a quarts d'onze de la nit. El regidor assegura que Girona ha de ser "referent" en programació musical i que els concerts s'han d'estendre arreu de la ciutat, no només al centre. A més, anima la resta de grups del consistori a liderar una iniciativa legislativa per aconseguir que l'Estat rebaixi als 5 euros la quota que paguen els "autònoms creadors".