​Foment estudia que l'AVE pari a l'Aeroport de Girona

El departament ha encomanat a Adif que treballi en el disseny juntament amb la Generalitat

Redacció
10 d'abril del 2017
Actualitzat a les 14:41h
Un tren d'alta velocitat
Un tren d'alta velocitat | ACN
El Ministeri de Foment considera "raonable" articular una parada del tren d'Alta Velocitat a l'Aeroport de Girona, amb la finalitat de fomentar la intermodalitat entre modes de transport i millorar l'aprofitament de la capacitat de l'aeròdrom, segons ha indicat el titular del Departament, Íñigo de la Serna.

Aquest aeròdrom se sumaria així al del Prat de Barcelona, pel qual ja s'està construint una llançadora AVE, que connectarà l'estació de tren de Sants amb la T1 de l'aeròdrom.

De la Serna ha assegurat que el desembre del 2018 estaran llestes les obres d'aquest enllaç, que permetrà arribar a l'aeroport de la capital catalana en uns 19 minuts. "De moment, entre aquest mes d'abril i el proper de maig es muntarà la tuneladora amb la qual s'excavarà el gruix de la connexió, un túnel d'uns quatre quilòmetres", ha indicat el ministre sobre la llançadora al Prat, que compta amb una inversió d'uns 285 milions d'euros.

Respecte a la parada de l'AVE a Girona, De la Serna considera que es tracta d'una idea més que raonable". "Així ho consideren Aena i el Ministeri, per la qual cosa he donat instruccions a Adif perquè treballi juntament amb la Generalitat", ha declarat el ministre durant un acte sobre el Corredor Mediterrani.

El ministre ha emmarcat aquesta iniciativa en l'aposta estratègica de Foment per la intermodalitat entre maneres de transport, en la qual també va circumscriure el pla de millora previst a Rodalies.