Julieta Venegas, Joan Miquel Oliver, Albert Pla i Tortell Poltrona aterren a l'Strenes aquest cap de setmana

Cesc Freixas, Miquel Abras, Gener i Lakaste completen el menú del festival pels propers tres dies

La mexicana Julieta Venegas inaugura la secció Internacional amb un concert a l'Auditori de Girona.
La mexicana Julieta Venegas inaugura la secció Internacional amb un concert a l'Auditori de Girona. | Festival Strenes
Maria Garcia
07 d'abril del 2017
Actualitzat a les 8:21h

L'Strenes continúa carregat amb les propostes musicals més destacades del panorama català com Joan Miquel Oliver, Cesk Freixas o Albert Pla i Tortell Poltrona. I més estrena la secció Internacional amb la mexicana Julieta Venegas que oferirà un concert en format íntim a l'Auditori. Però les propostes no s'acaben aquí. El concurs Strena't a l'INTRO, Miquel Abras, Gener i Lakaste arrodoneixen el menú pel cap de setmana, abans que el festival faci una pausa fins a després de Setmana Santa.  

El divendres 7 d'abril comença amb l'Strena't a l'INTRO, el Concurs de Música Emergent de Girona. A partir de les 20h, a la plaça del Mercadal, es podran escoltar les propostes dels grups Roko Banana, The Cuits, Koalanú i Ilych&Co; quatre dels vuit guanyadors de la primera fase del concurs de grups emergents gironins. La resta tocaran el proper 28 d'abril a la mateixa plaça.   

Una hora més tard, el mallorquí Joan Miquel Oliver oferirà un concert al Teatre Municipal on presentarà el seu últim treball Atlantis, una "continuació i una antítesi" -en paules de l'autor- del disc anterior Pegasus. Ho farà en una actuació única i especial perquè la Jove Orquestra de les comarques gironines acompanyarà l'exmembre d'Antònia Font en tres de les seves cançons. 

També a les 21h del divendres 7 d'abril, el cantautor Cesk Freixas presentarà el seu sisè disc Proposta, amb el qual connecta la reivindicació amb la vessant més constructiva i positiva de la seva tradició ideològica. I ho farà a l'Auditori acompanyat dels amics que han col·laborat en el disc: Yacine Belahcene, Joan Boada i Núria Lozano (La Carrau), Enric Carreras i el poeta Roc Casagran.

L'última proposta del divendres 7 d'abril és Gener, una de les descobertes de l'Strenes que arriba des del País Valencià. El YEAH Indie Club acollirà el seu concert, on tocaran cançons del seu segon disc, Oh, germanes! i recuperaran alguns temes d'El temps del llop, que va ser el seu primer treball. Una oportunitat per descobrir el so d'un dels grups més destacats de la nova escena del pop en català.
 

Els figuerencs Lakaste estrenara les cançons del seu nou disc després de guanyar el Sona 9. Foto: Festival Strenes


El dissabte 8 d'abril l'Strenes proposa pujar al tren de dos artistes que entrellaçen el seu talent per oferir un espectacle familiar i divertit que segur que no deixa indiferent a ningú. Es tracta d'Albert Pla i Tortell Poltrona amb la seva proposta PP que es podrà veure tant dissabte a la tarda com diumenge al matí al Teatre Municipal.

I la nit arriba un dels grans noms d'aquesta edició: Julieta Venegas que estrena la secció internacional del festival amb un concert a l'Auditori. La mexicana estrenarà a Catalunya la seva gira en format íntim anomenada Parte mía Tour, una antologia dels seus grans èxits per celebrar els vint anys de carrera.
 
Després de 3 anys sense treure nou disc, el bisbalenc Miquel Abras aterra a l'Strenes amb ganes de presentar el seu sisè treball La vida en un sospir, format per deu cançons impregnades del seu segell inconfusible. Serà al Teatre Municipal, on també segur repassarà grans èxits de la seva llarga carrera.

Per últim, l'Strenes proposa una nova descoberta: Lakaste, que es va endur l'última edició del concurs Sona 9. És el projecte de Núria Castelló, que sortirà a l'escenari acompanyada de la seva banda per donar a conèixer el que ella anomena com "pop-folk amb aires de música amb gust a mar, a surf i a llibertat". Serà el YEAH Indie Club aquest dissabte 8 d'abril, on aprofitaran per mostrar en prímicia les cançons del seu esperat nou disc.