Un acusat d'estafar més de 330.000 euros amb pisos a Girona diu que es limitava «a firmar»

La fiscalia demana una pena de 4 anys de presó i que torni a la víctima els diners que es va embutxacar

Redacció
04 d'abril del 2017
Actualitzat a les 17:00h
Un acusat d'estafar més de 330.000 euros a un home amb la venda de tres pisos a Girona ha assegurat, durant el judici que s'ha fet aquest dimarts a l'Audiència, que es limitava "a firmar" el que li demanaven. "Em van dir que havia de signar unes coses i que em donarien un apartament quan tot estigués fet", ha afirmat. L'acusat ha detallat que dos homes es van aprofitar de la seva "confiança" i el van convertir en el testaferro d'una trama que va acabar estafant la víctima, que necessitava vendre diferents pisos per cobrir les despeses d'acceptar una herència. La fiscalia i l'acusació particular sostenen, en canvi, que l'acusat es dedicava a operacions immobiliàries d'alta complexitat i va convèncer la víctima perquè li atorgués poders per gestionar el seu patrimoni. Així, es va embutxacar de quasi tots els beneficis de la compravenda. La fiscalia demana 4 anys de presó.

Les operacions immobiliàries es remunten als anys 2008 i 2009. Segons les acusacions, el processat treballava al sector i es va oferir per gestionar la venta de diverses finques que les víctimes (pare i fill) tenien a Girona. El denunciant necessitava comptar amb diners en efectiu perquè havia de cobrir el pagament de diverses obligacions derivades de l'acceptació d'una herència i no tenia suficient liquiditat.

Les víctimes li van signar poders notarials a l'ara acusat perquè pogués tancar amb més facilitat les operacions de compravenda. Prevalent-se de la confiança de les víctimes, sostenen les acusacions que el processat va vendre d'entrada dos pisos situats al carrer Bonastruc de Porta. Per aquesta venda va ingressar més de 120.000 euros que no va entregar als propietaris de l'habitatge. Només els hi va donar un xec, segons les acusacions, per valor de 26.000 euros en concepte d'arres d'un suposat comprador interessat.

Una tercera persona, però, va alertar les víctimes que, en realitat, els pisos ja estaven venuts. "Primer no en vaig fer cas perquè sóc de bona fe i no em pensava que em pogués fer això", ha detallat la víctima al judici. Però les sospites es van acabar confirmant poc després i, per això, va decidir revocar-li els permisos concedits davant notari.

Tot i les prevencions, l'acusat va signar una nova compravenda dos dies després que li revoquessin els permisos. En aquest cas es tractava d'un immoble del carrer Lluís Pericot que va vendre per 120.000 euros. Només una setmana després, va participar en una revenda per un import de 192.323 euros, dels quals en va cobrar una comissió com a intermediari, segons les acusacions.

La fiscalia ressalta que les víctimes no van cobrar els diners de la venda dels tres pisos i xifra l'import que l'acusat s'hauria embutxacat en 330.354,24 euros. L'acusa d'un delicte continuat d'estafa i sol·licita 4 anys de presó, que pagui una multa de 1.800 euros i indemnitzi les víctimes en més de 304.000 euros (el que es va quedar descomptant els diners que ja els hi havia pagat per suposadament mantenir la confiança dels propietaris dels immobles)

"Ni una pesseta"

El cas ha arribat a judici aquest dimarts a l'Audiència de Girona. L'acusat, un home gran i ja jubilat, ha negat que mai es dediqués a cap negoci immobiliari. "Jo treballava a la Telefònica i quan em vaig jubilar la meva vida era anar a pescar i de passeig", ha dit. El processat assegura que està assegut al banc dels acusats perquè dos homes (un d'ells amic de joventut que està desaparegut) el van enganyar. "Em van dir que només havia de signar i que em donarien un apartament quan tot hagués acabat", ha detallat.

L'acusat assegura que no sabia què signava perquè els altres dos homes eren els que preparaven tota la documentació i ell només havia d'anar al notari a "firmar". "Jo no m'he quedat ni una pesseta", ha conclòs.