Els pares de Cadaqués que van deixar la filla sola per anar-se'n de festa accepten una condemna de sis mesos de presó

La parella no haurà de complir la pena sota condició de no tornar a delinquir durant un termini de 2 anys

Redacció
03 d'abril del 2017
Actualitzat a les 15:28h
Un cotxe dels Mossos
Un cotxe dels Mossos | Martí Albesa
Els pares de Cadaqués (l'Alt Empordà) que van deixar la seva filla sola a casa per anar-se'n de festa han acceptat una condemna de sis mesos de presó. El judici ràpid pel delicte temporal d'abandonament de menors s'ha celebrat aquest dilluns davant el Jutjat d'Instrucció Número 3 de Figueres. Tant el pare, de 39 anys, com la mare, de 28, s'han acollit a la conformitat que han segellat el fiscal i la defensa.

La parella, però, no haurà d'entrar a presó, perquè el jutjat els ha suspès la pena; això sí, sota condició de no tornar a delinquir durant un termini de 2 anys. En paral·lel al procés penal, que ara ja es tanca, també n'hi ha obert un altre. Els Serveis Socials ha obert un expedient als pares i els farà un seguiment.

El cas es va destapar ahir cap a les set del matí quan, curiosament, els pares de la criatura van alertar ells mateixos a la Policia Local. La parella va trucar al 112 explicant que, quan havien arribat a casa, la seva filla, de tan sols divuit mesos, no era enlloc.

La policia va alertar els Mossos d'Esquadra i efectius dels dos cossos van anar fins a l'habitatge. Allà, després de veure l'estat d'embriaguesa dels pares, van començar a parlar amb els veïns per intentar aclarir la situació. I a partir d'aquí, van descobrir que els pares se n'havien anat de festa tota la nit deixant sola la petita a l'habitatge.

La nena, que es va despertar de matinada, va començar a plorar. Els crits de la criatura van alertar els veïns, i ells mateixos van decidir avisar-ne l'àvia. La dona va anar cap a les cinc de la matinada al pis i, després de trucar a porta i veure que ningú responia, va obrir ella mateixa amb un joc de claus que tenia. Quan va veure que la nena estava sola, l'àvia se la va emportar a casa seva per tenir-ne cura.

Després de descobrir que els pares havien sortit de festa i havien desatès la petita, una patrulla mixta els va detenir per abandonament de menors. Els pares van ser traslladats a la comissaria de Roses (l'Alt Empordà) i ahir a la tarda se'ls va deixar la detenció sense efecte, en espera de passar davant del jutge.