Un terratrèmol de magnitud 3.0 es fa notar a la Selva sense provocar danys

El sisme ha estat lleugerament percebut i s’han rebut cinc avisos de ciutadans

Zona on ha afectat el terratrèmol
Zona on ha afectat el terratrèmol | ICGC
Redacció
30 de març del 2017
Actualitzat a les 7:05h
Un terratrèmol de magnitud 3.0 a l'escala de Ritcher ha sacsejat aquesta matinada la comarca de la Selva, segons ha informat l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). El sisme s'ha produït a les 01.38 hores. L'epicentre s'ha situat al municipi de Riudarenes. No es té constància que hagi provocat danys, segons Protecció Civil.
 
El terratrèmol ha estat lleugerament percebut. El telèfon 112 de Catalunya ha rebut una trucada feta des de Cadaqués; la policia local de Santa Coloma de Farners ha rebut dues trucades; i dos ciutadans més han omplert el qüestionari "Heu percebut un terratrèmol?" de l’Intitut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. 

Protecció Civil de la Generalitat recomana diversos consells d'autoprotecció en cas de detectar un terretrèmol. Si esteu a cas, refugieu-vos sota una taula sòlida o bé en un angle de la paret; no sortiu a l’exterior durant la sacsejada, molta gent és víctima de la caiguda d’objectes; si fa olor a gas, no encengueu el llum, ni mistos, ni cap aparell elèctric; no agafeu l’ascensor. Si sou al carrer, allunyeu-vos dels edificis o, si no podeu, refugieu-vos en un portal. Si sou al vehicle quedeu-vos a dins, lluny de tot allò que perilli de caure.