Només un 5% dels contractes que se signen a les comarques gironines són indefinits i a jornada completa

Els sindicats es concentren davant la FOEG per demanar a la patronal salaris "dignes" i que s'assegui a negociar els convenis col·lectius

Redacció
28 de febrer del 2017
Actualitzat a la 13:36h
Bartomeu Compte, secretari general de CCOO, a la concentració
Bartomeu Compte, secretari general de CCOO, a la concentració | ACN
De cada 100 contractes nous que s'han signat a les comarques gironines en el que portem d'any només 5 són indefinits i a temps complet. Aquesta és una de les denúncies que els sindicats CCOO i UGT han fet aquest dimarts a les portes de la seu de la patronal gironina FOEG.

Segons lamenten, la recuperació econòmica no s'està traduint en beneficis per als treballadors. "Els empresaris obtenen beneficis i exporten més que mai però això no repercuteix en els treballadors, que continuen amb salaris congelats", ha declarat el secretari general de la UGT a Girona, Xavier Casas.

Els dos sindicats també lamenten que els empresaris gironins "bloquegen" la negociació de diversos convenis col·lectius que s'han d'actualitzar i que es neguen a incloure-hi millores salarials. Si no s'asseuen a negociar, els sindicats alerten que s'està a les portes de la "fractura social".