Projecte per protegir i reactivar els comerços històrics i singulars de Girona

El consistori encarrega un estudi extern per catalogar els establiments i definir accions concretes

Dos dels comerços més emblemàtics de la plaça del Vi, a Girona, aquest 24 de febrer de 2017
Dos dels comerços més emblemàtics de la plaça del Vi, a Girona, aquest 24 de febrer de 2017 | ACN
Redacció
24 de febrer del 2017
Actualitzat a les 14:36h
Ajudar els comerços històrics i singulars a mantenir la persiana apujada i ajudar-los en la reactivació econòmica dels seus negocis. Aquest és l'objectiu de l'Ajuntament de Girona, que ha encarregat un estudi extern per catalogar aquest tipus d'establiments i tenir sobre la taula diferents propostes d'actuació o ajudes concretes. La regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana, ha explicat que l'objectiu és protegir aquest tipus de negocis i ajudar-los de manera particular per tal que puguin mantenir l'activitat. L'ajuntament ja té una diagnosi sobre els diferents establiments oberts a la ciutat i tota aquesta informació s'ha entregat a l'empresa encarregada de fer l'estudi, que haurà d'entregar les propostes en un màxim de sis mesos. A partir de les idees suggerides, el consistori establirà possibles ajudes i avantatges per a aquestes botigues.

Un dels primers elements que haurà de definir aquest estudi és què s'entén per comerç singular o emblemàtic. La regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana, ha avançat que no només es valorarà que siguin antics, sinó que també es volen tenir en compte aquells negocis que venen productes especialitzats o que tenen una façana o edifici atractius des d'un punt de vista arquitectònic.

Fa un any, el consistori va encarregar un seguit d'enquestes per tenir una diagnosi sobre quants comerços funcionaven a la ciutat i quants locals estaven buits. L'objectiu era tenir informació i poder reactivar el comerç als barris. Ara, aquesta diagnosi serà útil per definir quins establiments es poden considerar emblemàtics o singulars.

El consistori ja ha encarregat per 18.000 euros un estudi per començar a treballar en aquesta línia i la regidora calcula que en sis mesos ja tindran les propostes sobre la taula. "També volem treballar al Barri Vell per atreure comerços més especialitzats", ha avançat Plana.

Des d'ERC-MES han celebrat la mesura i ha recordat que ja havien presentat una moció al plenari en aquest sentit, que no va comptar amb el suport del govern municipal.