Sacrificats 17.300 ànecs d'una granja de Sant Gregori pel segon cas de grip aviària detectat a Girona

La principal hipòtesi és que els animals s'haurien contagiat a través d'aus salvatges migratòries

Dues tècniques del departament d'Agricultura amb els equips abans d'inspeccionar la granja de Sant Gregori aquest 23 de febrer de 2017
Dues tècniques del departament d'Agricultura amb els equips abans d'inspeccionar la granja de Sant Gregori aquest 23 de febrer de 2017 | ACN
Redacció
23 de febrer del 2017
Actualitzat a les 15:16h
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha confirmat un focus de grip aviària del subtipus H5N8 en una granja de recria d'ànecs a l'aire lliure a Sant Gregori (Gironès), on han mort entre una vintena i quarantena d'animals per aquest virus des del cap de setmana. 

És el primer focus de grip aviària en una explotació agrària a Catalunya des que va començar l'actual crisi a nivell europeu per diversos brots del virus, després de l'estiu, i el segon que es detecta en pocs dies, després que dimarts es trobés morta una cigonya salvatge al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. 

La principal hipòtesi és que els ànecs s'haurien contagiat a través d'aus salvatges migratòries. Les primeres mesures preventives han estat l'ordre de sacrifici dels 17.300 ànecs de la granja, que es completarà en 24 hores, i la immobilització de les sis explotacions d'aviram que es troben un radi de tres quilòmetres.