Platja d'Aro atura la perforació d'un talús a Sa Conca per instal·lar-hi un ascensor privat

Els treballs han sobrepassat els límits de la finca i el decret signat per l'alcalde subratlla que l'obra és "manifestament il·legalitzable"

Un operari amb la màquina perforadora que trinxava el talús des de la platja de Sa Conca.
Un operari amb la màquina perforadora que trinxava el talús des de la platja de Sa Conca. | ACN
Redacció
22 de febrer del 2017
Actualitzat a les 20:06h
L'Ajuntament de Platja d'Aro (el Baix Empordà) ha fet aturar la perforació d'un talús a Sa Conca per instal·lar-hi un ascensor privat perquè l'obra ha envaït zona pública. Els treballs per rebaixar el talús, situat gairebé arran de platja, han aixecat una gran polseguera. No només la de l'obra en si, sinó també perquè diversos veïns i el Grup de Natura Sterna van alertar que s'estava cometent una agressió ambiental, i la roca que es trinxava excedia els límits de la finca. 

El consistori, després d'enviar-hi els serveis tècnics i comprovar que els treballs han afectat sòl públic, ha emès un decret ordenant la "suspensió immediata" de les obres perquè l'acte és "manifestament il·legalitzable". A més, l'Ajuntament també ha obert un expedient de restauració de la realitat física alterada al promotor, la societat Galileu 136 SL.

L'obra va començar a finals del 2015 i, tot i que inicialment es preveia connectar l'habitatge amb la zona de platja a través d'una mena de funicular, al final es va aprovar substituir-lo per un ascensor privat, ara aturat per l'Ajuntament.