Condemnat a 2 anys i 6 mesos de presó el monitor de Lloret de Mar per un nou cas d'abús a un menor

La fiscalia demanava el doble de pena de presó però han arribat a un acord de conformitat amb la defensa

Redacció
21 de febrer del 2017
Actualitzat a les 17:24h
L'Audiència de Girona ha condemnat a 2 anys i 6 mesos de presó Josep Castiella, el monitor de Lloret de Mar (la Selva) que ja estava a presó per haver abusat de disset menors i gravar-se fent una fel·lació a un dels nens. El tribunal de la Secció Tercera li ha imposat la pena per un nou cas d'abús sexual a un altre menor que no s'havia inclòs en l'anterior causa perquè va donar-se a conèixer més tard. 

Durant la vista d'aquest dimarts, la defensa i l'acusació han arribat a un acord de conformitat, un fet que ha comportat reduir la pena de presó que demanava inicialment el fiscal, que era de 4 anys. A l'hora de condemnar-lo, el tribunal li ha estimat els atenuants de confessió i d'anomalia o alteració psíquica, els mateixos que ja se li va aplicar en l'anterior condemna.

Castiella, a més, haurà d'indemnitzar la víctima amb 6.000 euros i durant deu anys no s'hi podrà apropar a menys de 500 metres un cop surti de la presó. Posteriorment i en els següents 5 anys, estarà en llibertat vigilada.

La sentència condemna el monitor per un delicte continuat d'abús sexual a un menor que en aquell moment tenia vuit anys. Els fets van passar l'estiu del 2011, quan Josep Castiella era el director del casal d'estiu del CEIP Àngels Alemany de Lloret de Mar.

Durant el temps que el nen anava al casal, el monitor aprofitava aquells moments en què es trobava sol amb ell i allunyat del grup. Segons la sentència, en dues ocasions li va demanar que l'acompanyés a una zona poc concorreguda. Primer va ser a la terrassa i en una segona ocasió al gimnàs. Amb la intenció de "satisfer els seus desitjos lúbrics i aprofitant la curta edat del menor i la seva relació de superioritat" li va abaixar els pantalons i li va tocar el penis per sota dels calçotets. També li va demanar que li fes el mateix a ell però el menor s'hi va negar i no va accedir a les seves peticions.