Celrà rebutja que l'exèrcit espanyol faci maniobres militars entre el municipi i Girona

Està previst que fins a 80 soldats es despleguin a peu i amb vehicle per camins rurals dilluns que ve per fer una marxa d'enduriment

L'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, penjant el ban de rebuig a l'exèrcit
L'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, penjant el ban de rebuig a l'exèrcit | ACN
Redacció
15 de febrer del 2017
Actualitzat a les 19:27h
L'exèrcit espanyol ha comunicat als ajuntaments de Girona i Celrà que dilluns vinent farà maniobres militars per camins rurals dels dos termes municipals. Defensa desplegarà fins a 80 soldats i quatre camions lleugers tot terreny per la zona, en un exercici on els efectius faran una marxa d'enduriment. 

L'alcalde de Celrà, Dani Cornellà (CUP), ja ha respost que, de cap de les maneres, vol soldats recorrent el poble o el terme municipal. L'equip de govern ha emès un ban on recorda que al novembre passat van aprovar una moció rebutjant la presència de l'exèrcit i creu que les maniobres no són res més que "una estratègia" per atemorir-los i laminar tots els passos que han fet a favor del procés sobiranista. 

"Fins ara mai havien vingut a fer maniobres; no és casualitat", diu Cornellà, que atribueix la decisió dels comandaments militars "a l'ofensiva per atemorir els consistoris que aprovem mocions que no els agraden". "Algunes vegades ens porten a judici i d'altres ens envien els soldats", ha etzibat l'alcalde.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Girona també ha rebut la comunicació de l'Exèrcit aquest dimecres al matí. L'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, ha reaccionat per mitjà de xarxes socials a l'anunci de les maniobres militars. En una piulada a Twitter, Madrenas ha escrit: "Un cop rebut el fax de les maniobres de l'Exèrcit a Gavarres, estic explorant les vies de resolució d'aquest conflicte, sense precipitació". La CUP ja li havia demanat que mogués fitxa per evitar que les maniobres tinguessin lloc dins del terme municipal de Girona.

L'Exèrcit preveu desplegar fins a 80 soldats, quatre camions lleugers tot terreny i dos autobusos per fer maniobres en camins rurals dels termes municipals de Girona i Celrà. Segons la comunicació que aquest dimecres ha enviat el coronel comandant militar de Girona, Javier Mur Lalaguna, l'exèrcit farà un desplegament a peu per fer exercicis anomenats "marxa d'enduriment".