L'Strenes celebra els 5 anys amb Mishima, Fermin Muguruza & Chalart 58 i Julieta Venegas

En total s'oferiran prop de 40 concerts entre el 25 de març i el 30 d'abril | El festival inaugura una secció d'artistes internacionals | Les entrades ja estan a la venda

Els organitzadors i patrocinadors del festival amb alguns dels artistes que hi participaran
Els organitzadors i patrocinadors del festival amb alguns dels artistes que hi participaran | Maria Garcia
Maria Garcia
08 de febrer del 2017
Actualitzat a les 16:44h
"És el festival que sens havíem imaginat des del principi"  ha confessat el director de l'Strenes, Xavi Pasqual, durant la presentació de l'edició d'enguany.

Noms com Mishima, Fermin Muguruza & Chalart 58, Paco Ibañez, Muchachito, Gertrudis o Albert Pla i el Tortell Poltrona es sumen als artistes que ja havien anunciat com Julieta Venegas o Els Amics de les Arts, que han esgotat les entrades pel seu concert a les Escales de la Catedral.

L'Strenes es celebrarà entre el 25 de març i el 30 d'abril i oferirà gairebé una quarantena de concerts a diferents espais de la ciutat. Les entrades ja estan a la venda i es poden adquirir a la seva web o a les taquilles de l'Auditori i el Teatre Municipal. 
 

D'esquerra a dreta: el director de l'ICIC, Xavier Díaz; l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el president de la Diputació, Pere Vila; i el director de l'Strenes, Xavi Pascual Foto: Maria Garcia



“Hem aconseguit que l’Strenes sigui l’escenari on la majoria de grups volen presentar els seus nous treballs o donar el tret de sortida a les gires” ha explicat Xavi Pascual, que ha celebrat que els grans artistes del panorama musical del país “triin el festival per donar a conèixer les noves cançons”. 

Com ja és tradició, el festival donarà el tret de sortida amb un concert sorpresa a la teulada de l’Oficina de Turisme de la Rambla. Encara no se sap qui seran els protagonistes, ja que ho anunciaran un dia o unes hores abans de l’actuació.

Després que Macaco estrenés aquest escenari l’any passat, enguany les Escales de la Catedral acolliran dos concerts: Mishima que presentarà el seu nou treball el 29 d’abril i, un dia després hi actuaran Els Amics de les Arts, que ja han esgotat totes les entrades per veure’ls.
 

Els Amics de les Arts que clouran l'Strenes el 30 d'abril amb un concert a les Escales de la Catedral Foto: Festival Strenes


Una altra novetat és el canvi d’ubicació dels concerts gratuïts, per les queixes dels veïns. Enguany es faran a la plaça Catalunya amb artistes com Miqui Puig, Gossos, Marion Harper o Dr.Calypso que celebrarà els 20 anys del disc “Toxic Sons” amb el qual “van revolucionar el panorama reggae-ska del país”, segons ha explicat Pasqual.

També estrenaran treball al festival Blaumut, Joan Miquel Oliver, Zoo i Fermin Muguruza & Chalart 58, que presentaran les cançons que han gravat plegats a Barcelona. Un altre dels noms destacats és Paco Ibañez que, amb 83 anys, oferirà el seu nou espectacle al Teatre Municipal el dissabte 1 d’abril. 

A més, hi haurà propostes per tota la família gràcies a les actuacions de Muchachito que farà un concert-vermut a l’Auditori de Girona; i Albert Pla i Tortell Poltrona que han sumat forces en un gran espectacle que “agradarà a grans i petits” segons Pasqual, i que es podrà veure dos dies: el dissabte 8 i diumenge 9 d’abril. 
 

Albert Pla i Tortell Poltrona oferiran un espectacle per tota la família els dies 8 i 9 d'abril. Foto: Festival Strenes


L’Strenes també “és una plataforma per donar a conèxier els grups gironins” diu el director que destaca, entre d’altres, les actuacions de Miquel Abras, l’Orquestra Fireluche, Lakaste i els “inclassificables” Veáser Pág 57. 

Per primera vegada el festival inaugura una nova secció internacional de la mà de la mexicana Julieta Venegas, que els organitzadors van anunciar va unes setmanes.

Una dels objectius del festival és avançar les propostes musicals que sonaran aquest any, i ho faran amb els concerts de Ramon Mirabet, Doctor Prats, Renaldo&Clara, Joan Rovira i Marion Harper.
 

Ramon Mirabet mostrarà el seu directe i saboire faire a l'Auditori el 28 d'abril Foto: Festival Strenes



I en el calaix de les descobertes trobem les actuacions del reusenc Fito Luri, Pavvla “una de les cantants de les què tothom parla” assegura Pasqual; o una de les bandes revelació de les terres valencianes: Gener. 

Completen el cartell de la cinquena edició artistes del nivell de Maria Arnal i Marcel Bagés, Cesc Freixas, Gertudis, Judit Nedderman, Buhos o Anímic.

En total seran prop de 40 concerts que es faran a 14 escenaris diferents de la ciutat entre el 25 de març i el 30 d’abril. Les entrades ja estan a la venda i es poden adquirir des de la pàgina web del festival (www.festivalstrenes.cat) o a les taquilles del Teatre Municipal i l’Auditori.

L'Strenes compta amb un pressupost de 397.000 aportats per la pròpia empresa organitzadora i el club de mecenatge, l’Ajuntament i la Diputació de Girona.
 

El concert sorpresa que Love of Lesbian va oferir l'any passat al terrat de l'Oficina de Turisme de Girona. Foto: (arxiu) ACN