Detenen al País Valencià un fugitiu alemany que va matar la seva filla de sis anys a Lloret de Mar

L'home havia fugit després de ser condemnat per la mort de la nena l'estiu del 2001

La Policia Nacional realitzant la detenció
La Policia Nacional realitzant la detenció | Europa Press
Redacció
05 de febrer del 2017
Actualitzat a les 12:05h
La Policia Nacional ha detingut a Dénia, a la comarca valenciana de la Marina Alta, un fugitiu alemany que va matar la seva filla de sis anys durant l'estiu del 2001 a Lloret de Mar.

El detingut, que ara té 49 anys, va cometre l'assassinat el 17 d'agost del 2001 quan passava les vacances amb la nena en un hotel de la població catalana, segons fonts policials.

Els agents van localitzar el fugitiu en un hotel de Dénia, on es trobava allotjat, i immediatament van establir un dispositiu que va culminar amb el seu arrest. El detingut tenia una Ordre Europea de Detenció i Lliurament per part de les autoritats alemanyes.

Després de cometre l'assassinat a la població de la Selva el 2001, va ser condemnat i va demanar complir la pena al seu país d'origen. Va ser traslladat a Alemanya el 2006, on va ingressar en un centre psiquiàtric.

Les autoritats alemanyes van suspendre la pena d'internament passats tres anys. La primavera del 2013 el condemnat va fugir, eludint així les mesures de vigilància que li imposava el període de suspensió en prova de la pena. Aleshores es va emetre una ordre de recerca i captura, que ha culminat amb el seu arrest al País Valencià.