salt

L'Espai Gironès tanca el 2016 amb un 3,2% més de vendes i 9,1 milions de visitants

El centre comercial s'acosta a la plena ocupació, amb el 99,3% dels espais llogats

per Redacció , 31 de gener de 2017 a les 11:29 |
L'Espai Gironès rep un gran nombre de visitants | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de gener de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El centre comercial Espai Gironès ha fet balanç del 2016. Les xifres mostren que ha estat un any positiu per al complex, ja que han augmentat tant les vendes com els visitants. 

Així, el centre comercial de Salt ha tancat el 2016 amb un augment de les vendes del 3,2%. En xifres absolutes, les botigues del centre comercial han facturat 97,5 milions d'euros. Els mesos més bons han estat novembre i desembre, amb increments del 9% i 8%, respectivament. El creixement del 2016 és més important que el d'altres exercicis. Per exemple, el 2015 el global de vendes de les botigues del centre comercial va pujar un 2,5% respecte l'any anterior.


La xifra de visitants també ha millorat. Durant el 2016, van passar per les instal·lacions comercials un total de 9,1 milions de persones, un 1,3% més que l'any anterior. Actualment hi ha 122 establiments oberts, el que suposa una ocupació del 99,3% dels locals disponibles.

Pel que fa al tipus de visitant de l'Espai Gironès, es tracta d'un públic familiar que prové no només de les comarques gironines sinó també de la Catalunya del Nord i també de la zona nord i est de la demarcació de Barcelona. També s'ha registrat la presència de turistes francesos, anglesos, holandesos i russos. El percentatge de visitants estrangers se situa entre el 3% i el 4%.


El 2016 ha estat un any amb noves obertures i ampliacions d'espais. En total, n'hi ha hagut una dotzena i destaquen la posada en marxa de la cadena FNAC, Desigual i Nespresso, així com l'ampliació d'altres establiments ja existents com Calzedonia o el restaurant König (que ha duplicat superfície). 

Espai Gironès, que va obrir les seves portes al 2005, disposa de 40.000m2 de superfície de lloguer que està distribuïda en dues plantes i 2.500 places d'aparcament gratuïtes.

 

Participació