Salut assegura que l'hospital de Blanes podia «mantenir estabilitzada» la nena mentre arribava l'ambulància

La pacient va ingressar a urgències a dos quarts de tres de la matinada i la van tractar per una cetoacidosi diabètica, segons el comunicat del Departament | L'Ajuntament de Blanes rectifica i assegura que Toni Comín s'ha limitat a comunicar que obrien un expedient informatiu, però que ha traslladat els resultats de l'autòpsia

L'hospital de Blanes, aquest dimarts al matí.
L'hospital de Blanes, aquest dimarts al matí. | ACN
Redacció
24 de gener del 2017
Actualitzat a les 17:08h
El Departament de Salut ha reconegut que la nena de 8 anys que va morir diumenge al matí a l'hospital de Blanes (la Selva) requeria un trasllat a l'hospital Trueta de Girona. Ara bé, l'òrgan assegura  que els professionals que la van atendre van valorar que l'hospital de Blanes podia "mantenir estabilitzada" la seva situació clínica mentre arribava l'ambulància pediàtrica. 

Segons les dades fetes públiques per Salut en un comunicat, la pacient va ingressar a urgències a les 2.33 hores de la matinada del 22 de gener i li va diagnosticar unes cetoacidosis diabètica. La pediatra que la va atendre va iniciar el tractament "de forma immediata". El SEM va rebre l'avís per al trasllat intrahospitalari a les 5.52 i a les 6.18 van confirmar el Trueta com a centre de destí. 

L'ambulància pediàtrica, provinent de la Vall d'Hebron, va arribar a Blanes a les vuit i deu però la nena va evolucionar desfavorablement i va morir "malgrat els intents de recuperar la pacient".  Salut acaba el comunicat demanant respecte pel dol de la família i "responsabilitat i ètica professional" a totes les parts implicades.

L'Ajuntament de Blanes rectifica

L'Ajuntament de Blanes ha enviat un segon comunicat als mitjans per rectificar diverses informacions difoses assegurant que, en la conversa privada mantinguda amb el conseller de Salut, Toni Comín, aquest s'ha limitat a comunicar-li que obrien un expedient informatiu però que no els ha traslladat els resultats de l'autòpsia, que segons l'alcalde concloïa que la nena va tenir una infecció generalitzada.

El consistori ha puntualitzat que "en cap cas" Comín l'ha informat que la investigació estarà llesta aquest dimarts, tal com afirmava en un primer moment, ni ha avançat cap conclusió preliminar sobre eventuals responsabilitats.

Tampoc ha fet cap valoració sobre el dispositiu sanitari que ha d'intervenir en un cas d'aquesta naturalesa, ni tampoc sobre l'actuació dels diferents dispositius, entre els quals hi ha el SEM, malgrat que a l'anterior comunicat assegurava que l'error no era atribuïble a aquest servei.