girona

Girona planta plàtans joves a la Devesa per primer cop en 20 anys

L'Ajuntament preveu obrir un parell de pous aquest any per tenir més aigua per regar els arbres

per Redacció, 19 de gener de 2017 a les 13:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de gener de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El parc de la Devesa de Girona compta des d'aquesta setmana amb nou plàtans joves. Són els primers que es planten en els darrers 20 anys i s'han situat paral·lels al passeig de la Devesa, on s'havien talat antic arbres i no s'havien reposat.

La voluntat del govern de la ciutat és arribar a plantar una quinzena d'arbres joves aquest any. Al parc hi ha 2.500 plàtans que tenen una mitjana de 170 anys.


El tècnic director tècnic de l'arbrat del parc, Narcís Motjé, explica que han de controlar un a un que no pateixin malalties per fongs o insectes. Calcula que un 35% dels plàtans tenen alguna patologia però assegura que només urgeix tallar-ne un o dos.

Altres accions que es faran aquest 2017 és obrir dos pous per tenir més aigua per regar els arbres (actualment només n'hi ha un d'operatiu) i tirar a terra algunes construccions com antics lavabos. L'equip de govern està ultimant el Pla especial del parc, que portarà a ple abans de l'estiu.

 

Participació