Més de 570 es fan donants de medul·la per ajudar un alumne malalt de la Vedruna de Girona

Les xifres suposen un rècord sense precedents a la demarcació, on la mitjana de donacions és d'una vintena a l'any

En primer terme, una donant fent-se les proves i a l'esquerra la cua de gent a la sala d'acte de l'escola Vedruna de Girona,
En primer terme, una donant fent-se les proves i a l'esquerra la cua de gent a la sala d'acte de l'escola Vedruna de Girona, | ACN
Redacció
18 de gener del 2017
Actualitzat a les 22:52h
Un total de 576 persones han atès la crida de l'escola Vedruna de Girona per buscar un possible donant de medul·la òssia per a un alumne malalt. Es tracta d'en Roger, un nen de 10 anys a qui han diagnostica recentment una aplàsia medul·lar i necessita un trasplantament urgent. L'escola s'ha bolcat per ajudar-lo i centenars de persones han fet cua els dos dies que s'han fet les donacions. El primer dia, dijous passat, es van aconseguir més de 310 donacions de medul·la. 

Davant de la gran quantitat de persones que volien ajudar, l'escola i el Banc de Sang i Teixits van organitzar una segona donació, aquest dimecres, a la qual s'han sumat 166 persones. A més, durant aquests dies l'hospital Josep Trueta també ha rebut un centenar de donants més. Les xifres suposen un rècord sense precedents ja que, anualment, a la regió sanitària no s'arriba a la vintena de donacions. També s'han fet 290 donacions de sang.

La sala d'actes de l'escola Vedruna ha quedat petita els dos dies que s'han fet les donacions. La setmana passada, hi va haver una veritable allau de persones que volien fer-se donants de medul·la per veure si eren compatibles amb en Roger. A primera hora de la tarda, la cua ja ocupava tota la vorera del carrer i, tot i que la previsió era allargar la donació fins a les nou, els metges i infermeres van estar treballant fins a les onze de la nit. Es van aconseguir més de 310 donants de medul·la òssia.

Entre els donants, tant pares d'alumnes com ciutadans aliens a l'escola que, en conèixer la notícia, van decidir fer el pas per intentar ajudar l'alumne. A més, el registre de donants és universal i les dades estan creuades per tal de trobar donants compatibles a nivell mundial.