Condemnen a dos anys la conductora èbria que va recórrer 30 km en sentit contrari a l'AP-7

La dona, de 26 anys i veïna de Llagostera, no podrà conduir cap tipus de vehicle durant almenys sis anys | Com que no té antecedents, no haurà d'entrar a la presó

L'acusada, d'esquena a càmera, escolta la lectura de la sentència al jutjat penal de Figueres
L'acusada, d'esquena a càmera, escolta la lectura de la sentència al jutjat penal de Figueres | ACN
Redacció
11 de gener del 2017
Actualitzat a les 11:41h
El jutjat penal número 1 de Figueres ha condemnat a dos anys de presó i a sis de retirada de carnet la conductora detinguda el passat 20 de novembre per recórrer 30 quilòmetres en contra direcció per l'AP-7, beguda i sense roda davantera. L'acusada, una noia de 26 anys de Llagostera, al Gironès, assegura que no recorda res i que es va adonar de tot el que estava passant quan la van aturar els mossos a Capmany, a l'Alt Empordà.

Durant el trajecte, la conductora no va fer cas de les senyals que li va fer la policia i la resta de conductors. Al final, els Mossos d'Esquadra van haver de tallar l'autopista en tots dos sentits de la marxa per aconseguir que s'aturés. Quan van registrar el cotxe, van veure que hi havia una segona ocupant estirada al seient del darrere i totalment adormida.

La fiscal demanava 4 anys de presó per un delicte contra la seguretat viària, però les parts han arribat a un acord. Com que la noia no té antecedents, no haurà d'entrar a la presó. Ara bé, el jutjat li exigeix que no delinqueixi durant 5 anys i que faci un curs de formació i seguretat viària. També li han comissat el cotxe, que ja li havia retirat el jutjat d'instrucció com a mesura cautelar. A més, la condemnada haurà de pagar una multa de 3.600 euros.