Polèmica a Girona perquè el rei Baltasar no és negre

Una petició a la plataforma Change.org demana que el rei negre sigui interpretat per una persona negra

Els Reis d'Orient a la cavalcada de Girona, en una imatge d'arxiu.
Els Reis d'Orient a la cavalcada de Girona, en una imatge d'arxiu. | Carles Palacio
Redacció
10 de gener del 2017
Actualitzat a les 10:16h
El regidor de la CUP a l'Ajuntament de Girona Lluc Salellas ha engegat una recollida de signatures a través de la plataforma digital Change.org per demanar al consistori gironí que el rei Baltasar sigui una persona negra. La proposta, que ja suma 360 adhesions, també exigeix que les dones es puguin disfressar de Ses Majestats i que no hi hagi discriminació de gènere. 

Malgrat que l'entitat els Manaies és la responsable d'organitzar la cavalcada, la petició va adreçada al consistori com a "responsable últim" de l'esdeveniment. Al text que acompanya la iniciativa, Salellas recorda que Girona és una ciutat "diversa" i que d'altres municipis catalans ja s'han "actualitzat" i inclouen persones negres a les cavalcades. També es demana "democratitzar" la cavalcada i fer més difusió perquè la gent hi participi.

Entre les propostes que recull la petició de Change.org, Salellas també defensa la conveniència d'estendre la festivitat a tots els barris de la ciutat i evitar que només se celebri al centre de Girona. Per això, proposa que els dies previs a la cavalcada, la "presencia reial" arribi a d'altres punts del municipi.