Una moció de censura de PDECat i PSC tombarà l'alcalde republicà de Llançà

Guillem Cusí (ERC) havia substituït Pere Vila gràcies al suport d'Alternativa per Llançà i dels socialistes, que ara li han negat el suport en una moció de confiança

L'alcalde de Llançà, Guillem Cusí
L'alcalde de Llançà, Guillem Cusí | ACN
Redacció
25 de desembre del 2016
Actualitzat a les 11:29h
El PSC i el Partit Demòcrata Europeu Català (PDECAT) han anunciat que aquest dimarts, dia 27, presentaran una moció de censura contra l'actual alcalde de Llança (Alt Empordà), el republicà Guillem Cusí.

Cusí va accedir a l'alcaldia gràcies a un pacte amb Alternativa per Llançà (APL) i els socialistes, que ara li han retirat la confiança. L'encara batlle va presentar una moció de confiança el passat 15 de desembre que va perdre després dels vots contraris dels regidors de l'antiga Convergència i l'abstenció del PSC.

Francesc Guisset i Silvia Barris, els dos regidors socialistes que fins ara donaven suport a Guillem Cusí a l'alcaldia de Llançà han anunciat que dimarts presentaran, juntament amb els cinc edils del Partit Demòcrata Europeu Català, una moció de censura per fer fora el fins ara alcalde. Cusí va accedir a l'alcaldia després de dotze anys de govern de l'actual president de la Diputació de Girona, Pere Vila qui, d'aquesta manera, recuperaria l'alcaldia de Llançà si acaba prosperant la moció.

Guillem Cusí (ERC) va perdre la qüestió de confiança debatuda el passat 15 de desembre en un ple extraordinari, després de l'abstenció dels dos regidors socialistes. Una qüestió de confiança que es preveia perduda, després que el republicà expulsés els dos edils del PSC de l'equip de govern per no haver-li donat suport als pressupostos del 2017, que finalment no es van poder aprovar.

ERC, amb només dos regidors perquè una regidora està de baixa per motius de salut, va obtenir el suport del ja únic soci de govern que li queda, el regidor d'Alternativa per Llançà (APL). Durant la sessió, el cap de llista del PDECat i anterior alcalde del municipi, Pere Vila, ja va expressar de manera clara la seva voluntat de formar govern.

El socialista Francesc Guisset, fins fa pocs dies regidor d'Hisenda, va acusar l'alcalde d'actuar amb "cinisme" per demanar-los el vot de confiança, tot recordant que ell i la regidora Sílvia Barris van ser expulsats de forma fulminant dimarts passat per no haver donat suport al pressupost del 2017 sense previ avís i sense haver esmerçat prou esforços en buscar una entesa.

A partir de la qüestió de confiança es va obrir un període de 30 dies per tirar endavant una moció de censura, que es farà efectiva el proper dimarts , dotze dies després de la pèrdua de confiança de Cusí i en què es presentarà una nova proposta d'alcalde.