La Diputació corregirà les irregularitats detectades al Consorci de la Costa Brava

La CUP reclama canvis després que una auditoria interna detectés casos d'irregularitats a l'ens | El ple de la corporació aprova dues mocions en contra de la pobresa energètica i la violència de gènere

Un dels moments del ple de la Diputació de Girona
Un dels moments del ple de la Diputació de Girona | Maria Garcia
Maria Garcia
20 de desembre del 2016
Actualitzat el 21 de desembre a les 10:21h
La diputació de Girona ha celebrat aquest dimarts el ple del mes de desembre que, una vegada més, ha estat marcat per les picabaralles entre l'equip de govern i el diputat de la CUP, Lluc Salellas.

El ple ha començat amb un minut de silenci per les víctimes dels atemptats terroristes de les últimes hores, i ha estat presidit per Miquel Noguer, en substitució de Pere Vilà, que no ha pogut assistir per motius de salut.

Una de les primeres preguntes que ha aixecat polseguera ha estat la que han formulat, per separat, el cupaire Lluc Salellas i la socialista Consol Cantenys, sobre el motiu de subvencionar amb 65.000 euros a l'Associació Espanyola de Directius per la jornada "Reinventa't 2016". El vicepresident Miquel Noguer ho ha justificat perquè "aporta prestigi i té un retorn econòmic".

Un altre punt de desacord ha estat l'aprovació de les fitxes descriptives dels llocs de treball de l'ens supramunicipal. Salellas s'ha queixat que el seu grup no ha rebut tota la informació, i Noguer li ha contestat que la podia trobar a secretaria. Finalment s'ha aprovat amb l'abstenció d'ERC i la CUP, i els vots a favor de la resta de formacions polítiques.

Una de les línies d'actuació de la Diputació és promoure l'eficiència energètica als ajuntaments gironins. Amb aquest objectiu s'han aprovat dues actuacions: per una banda, subvencionar la instal·lació de calderes de biomassa municipals; i per l'altra, tirar endavant el programa "del Pla a l'Acció 2017". El primer punt ha rebut el suport de tots els partits, però el programa s'ha aprovat amb les abstencions d'ERC i la CUP, perquè consideren que és "millorable".
 

Lluc Salellas durant una de les seves intervencions. Foto: Maria Garcia


Bases per subvencionar activitats esportives

També l'aprovació de les bases per subvencionar activitats esportives ha aixecat desavinences. El cupaire Salellas ha criticat que els patrocinis al Girona Futbol Club i a l'UNI Girona no s'incloguin en aquesta partida; i ha demanat que es publiquin les quantitats amb què se subvencionen aquestes entitats esportives. El convergent Albert Piñeira li ha respòs que ja hi ha una partida que especifica els patrocinis al futbol i el bàsquet.

I a l'apartat de precs i preguntes, una nova topada entre Piñeira i Salellas. El cupaire ha preguntat si el Consorci de la Costa Brava aplicarà algun canvi en la seva gestió després que una auditoria interna detectés 25 possibles casos d'irregularitats. El vicepresident Noguer li ha recordat que la diputació és "només un dels 28 membres del Consorci i que ha de ser el ple del CCB qui prengui una decisió". En aquest sentit, el convergent Piñeira ha afegit que "el nou pla d'acció corregirà les irregularitats detectades a l'auditoria".

El ple de la diputació ha finalitzat amb l'aprovació de dues mocions que han rebut el suport unànime de tots els grups. La primera, presentada per Independents de la Selva, proposava lluitar contra la pobresa energètica obrint unes línies d'ajut social. I la segona, presentada per la CUP, vol promoure una demarcació lliure de violència de gènere i a favor de la igualtat d'oportunitats.