El Lasarte, primer restaurant a Barcelona amb tres estrelles Michelin

L'establiment dels xefs Paolo Casagrande i Martin Berasategi rep el distintiu a la cerimònia celebrada aquest dimecres a l'Àgora de Girona | La cuina catalana suma en aquesta edició de la guia fins a set nous reconeixements

D'esquerra a dreta, Paolo Casagrande, Martín Berasategui i el cap de sala del Lasarte Barcelona, Joan Carles Ibáñez
D'esquerra a dreta, Paolo Casagrande, Martín Berasategui i el cap de sala del Lasarte Barcelona, Joan Carles Ibáñez | ACN
Redacció
24 de novembre del 2016
Actualitzat a les 9:08h
El restaurant Lasarte, l'aposta gastronòmica a Barcelona de Martín Berasategui i capitanejat als fogons pel xef italià Paolo Casagrande, ha aconseguit la tercera estrella Michelin a la cerimònia que s'ha celebrat aquesta nit a l'Àgora de Girona. Aquest és l'únic de tot l'Estat i Portugal que s'incorpora a aquest club exclusiu. Per tant, s'eleva fins a tres el nombre de restaurants catalans que tenen aquesta distinció (juntament amb el Celler de Can Roca i el Sant Pau).

En canvi, Catalunya no ha pogut sumar cap novetat a la llista dels restaurants amb dues estrelles, que es manté intacta amb sis noms. La Guia Michelin 2017 sí que amplia la constel·lació d'aquells que obtenen una estrella per primer cop: Céleri i Xerta de Barcelona, Ca l'Arpa de Banyoles (que torna a la llista), la Boscana de Bellvís (Pla d'Urgell) i l'Antic Molí d'Ulldecona (Montsià).

La cuina catalana sobrepassa fronteres i el xef Sergi Arola també obté un "macaró" amb el seu nou establiment a Sintra (Portugal). En total, doncs, la cuina catalana ha sumat en aquesta edició de la guia fins a set nous reconeixements.
 

Una representació dels cuiners gironins que han ofert el sopar degustació a la Gala Michelin. Foto: ACN


"Som transportistes de felicitat des de la cuina, és com tocar el cel"

Martín Berasategui ja compta amb vuit estrelles Michelin i és el primer cuiner que aconsegueix tenir dos restaurants amb tres distincions: Martín Berasategui a Lasarte-Oria i, ara, Lasarte Barcelona. La tercera estrella al restaurant de Barcelona li ha donat un dels seus deixebles i exalumne, Paolo Casagrande. "Hi ha saba nova a la marca Berasategui, ells em fan gran", assegura. A més, reivindica que la cuina els permet convertir-se en "transportistes de felicitat". 

Ara fa deu anys que Martín Berasategui va obrir Lasarte a Barcelona, una ciutat que assegura que el tracta "millor que a un rei". Al capdavant, hi ha situat un dels cuiners que s'han format sota les seves ordres, Paolo Casagrande, i el responsable de sala és Joan Carles Ibáñez. Aquesta nit, han pogut sumar un nou triomf per a la "família Berasategui". "Hi ha saba nova a la família Berasategui, són gent que m'admirava i jo sabia que amb ells podríem fer una cosa que ni en el més remot dels nostres somnis imaginàvem", ha remarcat el xef basc, que insisteix que aquest és un triomf de tot l'equip. "Són ells els que em fan gran", afegeix.

Casagrande destaca que és un reconeixement al treball del dia a dia i interpreta el missatge dels inspectors de la Guia Michelin com una necessitat de mantenir l'exigència. "No defraudarem els clients, que per a nosaltres són el més important, volem que surtin després d'haver viscut una experiència personal i única", subratlla.