VIDEO Cinc detinguts a Girona per pertànyer a una organització dedicada al tràfic il·legal d'immigrants

L'operació policial s'ha saldat amb la detenció d'un total de 115 persones, entre les quals hi ha la del principal responsable de l'organització a Barcelona | L'organització hauria traficat almenys amb 6000 persones i operava des d'Ucraïna, Polònia, Espanya, Bèlgica, Irlanda i el Regne Unit

Operació policial una organització criminal dedicada al tràfic il·legal d'immigrants
Operació policial una organització criminal dedicada al tràfic il·legal d'immigrants | Policia Nacional
Redacció
11 de novembre del 2016
Actualitzat a la 13:26h
La policia espanyola, amb la col·laboració d'agents belgues, francesos, polonesos i britànics, coordinats a través d'Europol, han portat a terme una operació policia que ha permès desarticular l'organització criminal més important de tràfic d'immigrants ucraïnesos. Segons la policia, es calcula que almenys 6.000 persones haurien sigut víctimes d'aquesta xarxa, que operava des d'Ucraïna, Polònia, Espanya, Bèlgica, Irlanda i el Regne Unit.

L'operació policial s'ha saldat amb la detenció d'un total de 115 persones. El principal responsable de l'organització ha estat detingut a Barcelona. En el registre del seu domicili, la policia va intervenir més de 100 carnets d'identitat i passaports polonesos falsificats, llestos per al seu ús.

A banda, la investigació portada a terme pels diferents cossos de seguretat, ha permès la detenció de 56 ciutadans búlgars a diferents aeroports de l'Estat: Barcelona (13), Madrid (7), Palma de Mallorca (5), Eivissa (1), Girona (5), Múrcia (2), Santander ( 1), Reus (7), Tenerife (2), Bilbao (6), Màlaga (4) i Alacant (3). Els detinguts viatjaven amb documentació falsificada i utilitzaven aquests aeroports com a escala prèvia a la seva entrada irregular al Regne Unit.