Onze detinguts a Catalunya en una macroperació estatal contra una xarxa de pedòfils

Estan acusats d'intercanviar imatges d'abusos sexuals mitjançant xarxes "peer to peer" | La policia ha arrestat un total de 56 persones, una de les quals a les comarques gironines

Redacció
10 de novembre del 2016
Actualitzat a les 9:43h
La policia espanyola han detingut onze persones a Catalunya en una macroperació policial arreu de l’Estat contra la distribució d’imatges d’abusos sexuals d'extrema gravetat a menors de curta edat. D’aquests, vuit han estat arrestats a la demarcació de Barcelona (un a Granollers, un a Terrassa, un a Sant Boi de Llobregat, un a Castellar del Vallès, dos a Barcelona i dos més a Badalona). També un a la de Girona, un a la de Lleida i un altre a la de Tarragona. A tot l’Estat, els agents han detingut un total  56 persones, la majoria d’entre 40 i 60 anys. Alguns d’ells tenien antecedents pels mateixos fets.

Segons fonts policials, compartien els arxius amb material pornogràfic infantil a través de xarxes peer to peer, un dels sistemes més utilitzats per aquest tipus de contingut delictiu. En l’operació, els agents han intervingut més de 173 discs durs i 614 CD i DVD amb diversos gigues de fotografies i vídeos il·lícits protagonitzats per infants.