VÍDEO Localitzat un vaixell romà del segle I a les costes del Baix Empordà

La troballa estava a 40 metres de profunditat

Tasques al vaixell recuperat
Tasques al vaixell recuperat | Departament de Cultura
Redacció
10 de novembre del 2016
Actualitzat a les 9:20h


El Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC) del Departament de Cultura, en col·laboració amb l’empresa Ictineu Submarins, ha localitzat un derelicte romà imperial, segurament de la primera meitat del segle I dC. El vaixell s’ha trobat a més de 40 metres de fondària a les costes del Baix Empordà. Segons ha informat la Conselleria de Cultura aquest dimecres en un comunicat, es tenien notícies del jaciment, però mai s'havien realitzat tasques arqueològics.

El treball amb el submarí Ictineu 3 ha permès valorar l'estat de conservació del vaixell, el seu interès científic i recollir dades necessàries per planificar una campanya d'excavació arqueològica en un futur.

La campanya s'ha desenvolupat al voltant del port de Sant Feliu de Guíxols i de Palamós, utilitzats com a base per a una prospecció que s'emmarca en la Carta Arqueològica Subaquàtica en diferents punts de la costa del Baix Empordà.

L'objectiu dels treballs ha estat el de localitzar jaciments nous, no inventariats en la Carta arqueològica subaquàtica catalana, i relocalitzar i revisar jaciments ja coneguts, tant per valorar el seu estat de conservació com la possibilitat de fer campanyes d'excavació.
 

Tasques al vaixell recuperat. Foto: Departament de Cultura