salvador dalí

Un jutge fixa judici per la demanda de paternitat d'una figuerenca que diu ser filla de Salvador Dalí

Demana al forenses que indiquin si les restes d'una màscara mortuòria del pintor són suficients per a les proves d'ADN | Si no, es podria exhumar el cadàver, segons l'advocat de la demandant

per Redacció , 10 de novembre de 2016 a les 09:19 |
Retrat de Salvador Dalí. | MVR
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Jutjat de Primera Instància número 11 de Madrid ha fixat per al 18 de setembre del 2017 el judici per resoldre la demanda de paternitat interposada per una figuerenca, Maria Pilar Abel, que assegura que és filla de Salvador Dalí. Abel va néixer a Figueres l'any 1956 i sosté que la seva mare i el pintor van mantenir una relació clandestina quan la dona treballava a Cadaqués d'assistenta per a uns amics de la família Dalí.

El jutjat també demana als forenses de l'Institut de Medicina Legal que resolguin si les restes de cabell i pell del pintor d'una màscara mortuòria que està en possessió de la demandant són suficients per fer les proves d'ADN i determinar si hi ha relació paternofilial. L'advocat de la demandant, Francesc Bueno, ja va avançar que, si no és suficient, podrien demanar l'exhumació del cos del pintor. 


Abel, nascuda a Figueres l'1 de febrer del 1956, assegura que la seva mare i Dalí es van conèixer a Cadaqués, on la dona treballava com a empleada d'una família que passava temporades a la població i que era amiga de la família del pintor. Els dos, haurien tingut una relació clandestina, fruit de la qual hauria nascut la demandant.

En cas que Maria Pilar Abel sigui reconeguda com a filla de Salvador Dalí podrà modificar el seu cognom al Registre Civil i reclamar la legítima, l'herència i els drets d'autor en demanda a part. De fet, la demanda és contra el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques i la Fundació Gala Dalí, que són els actuals hereus del pintor.


El jutjat ha fet arribar la diligència d'ordenació a les parts implicades i ha demanat que indiquin quines proves proposen i quins testimonis i pèrits citen a la vista oral. També ressalta que, per part actora, anirà a declarar el metge forense Narcís Bardalet, que va ser qui va embalsamar Salvador Dalí.

 

 

Participació