Mans Amigues, de Cassà de la Selva, tercera al concurs de sardanes de Catalunya

S'ha imposat a Violetes del Bosc en la darrera prova del campionat, que s'ha celebrat a Balaguer

Redacció
07 de novembre del 2016
Actualitzat a les 16:38h
La colla Mare Nostrum, celebrant el campionat
La colla Mare Nostrum, celebrant el campionat | Àlvar Llobet
La colla barcelonina Mare Nostrum ha fet bons els pronòstics i s'ha endut el campionat de sardanes de Catalunya en la darrera jornada que s'ha celebrat aquest diumenge a Balaguer. Els sardanistes de Barcelona han aconseguit 12,5 punts i han deixat a vuit punts la colla Violetes del Bosc, que ha quedat en segon lloc amb 20,5. En tercera posició ha quedat Mans Amigues de Cassà de la Selva amb 31 punts, en quarta Xàldiga, de Barcelona, amb 45,2, en cinquena Tarragona Dansa amb 52 i en sisena posició la Riallera, de Vic, amb 62 punts.

​En categoria veterans, la colla de Sabadell s'ha endut el campionat català amb 6,5 punts, només un per sobre de Claror de Goges, de Banyoles. Bella Roure de Barcelona (16), Toc de Dansa de Tarragona (18) i Ressò de Sabadell (25), han completat les altres posicions de la classificació.

El campionat de Balaguer obre la Festa Major

​La jornada sardanista que s'ha celebrat a la plaça Mercadal de Balaguer ha servit per donar el tret de sortida a la Festa Major de la capital de la Noguera. Durant la prova s'ha estrenat la cançó Lo pont de Balaguer, una sardana d'homenatge a la ciutat composada per Daniel Gasulla.