PRÈVIA Sant Narcís vol afiançar-se com una de les grans diades de l'any

Els Minyons de Terrassa portaran per tercer any seguit el 3 de 10 a Girona, i l'acompanyaran de tres castells més de gamma extra | Els Capgrossos portaran també castells de la màxima dificultat i els Marrecs volen estrenar els nou pisos

Joaquim Albalate
29 d'octubre del 2016
Actualitzat el 30 d'octubre a les 17:22h
El 3 de 10 amb folre i manilles dels Minyons tornarà a ser el màxim al·licient de la diada de Sant Narcís
El 3 de 10 amb folre i manilles dels Minyons tornarà a ser el màxim al·licient de la diada de Sant Narcís | ACN
Sant Narcís és una de les grans diades castelleres de la temporada, especialment per obra i gràcia dels Minyons de Terrassa, que l'han tractat com la seva segona casa. Els malves van convertir la plaça del Vi en la primera que veia el 4 de 9 sense folre al segle XX, i hi han descarregat el 3 de 10 dos anys seguits.

El programa dels Minyons de Terrassa és molt ambiciós: volen fer-hi una de les seves millors actuacions. Els malves volen portar-hi el castell de 10 per tercer any seguit, i acompanyar-lo del 5 de 9 amb folre i el pilar de 8 amb folre i manilles. La sorpresa, però, estaria en el 3 de 9 amb folre i pilar, un castell que no han descarregat mai i al què han fet molt bones proves als assajos d'aquesta setmana. Un gran pla d'actuació que té més mèrit si comptem que, fa només una setmana, mitja colla estava a l'altra punta del planeta, a Singapur.

Els Capgrossos de Mataró volen apostar per Sant Narcís com a gran diada, tot i la proximitat de Tots Sants. Els del Maresme volen fer, a la plaça del Vi, el 2 de 9 amb folre i manilles que van estrenar al Concurs, i acompanyar-lo del 9 de 8, que no han fet mai, el 3 de 9 amb folre i el pilar de 7. Una prova de foc per enfrontar-se, dimarts, al 5 de 9 amb folre.

Els Marrecs de Salt tenen claríssim quin és el seu objectiu per aquestes fires de Sant Narcís: convertir-se en colla de 9. Després d'aplaçar l'estrena del 3 de 9 amb folre al Concurs per una baixa d'última hora, aquest diumenge sí que els toca portar-lo a la plaça del Vi. Els blau Ter l'acompanyarien de castells com el 7 de 8, el 5 de 8 o el 2 de 8 amb folre, amb el pilar de 6, que enguany només han carregat, com a cirereta del pastís.

El que és segur és que, per moltes grans actuacions que hagi vist la diada de Sant Narcís, la d'aquest any apunta a ser, si la sort acompanya, una diada inoblidable per les tres colles, per la ciutat de Girona i pel món casteller, que ajudaria a consolidar definitivament la plaça del Vi com una de les grans places castelleres, si no ho és ja.

LA PRÈVIA: Diada de Sant Narcís a Girona
Diumenge, 30 d'octubre del 2016, 11.30h. Plaça del Vi, Girona
Possible programa de castells:
Capgrossos de Mataró: 3de9f, 2de9fm, 9de8, P7f
Marrecs de Salt: 3de9f, 7de8, 5de8, P6
Minyons de Terrassa: 3de10fm, 5de9f, 3de9fp, P8f