Un veí de Girona crea un casc de moto que avisa els serveis d'urgències en cas d'accident

El dispositiu, que s'ha batejat com a Helpmet, incorpora una bateria que es recarrega a través del vent durant la conducció

Redacció
27 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 19:24h

El casc intel·ligent Helpmet. Foto: ACN
 

Un gironí ha creat un casc de moto intel·ligent que avisa els serveis d'urgències en cas d'accident. El dispositiu s'ha batejat com a Helpmet, unió de les paraules angleses "ajuda" (help) i "casc" (helmet).

El sistema s'activa deu segons després de la caiguda del motorista i alerta els serveis d'urgències. Envia la localització de l'accident i informació sobre la víctima (edat, grup sanguini, al·lèrgies, telèfons de familiars...). A més, el casc intel·ligent també alerta els altres usuaris de la carretera -sobretot, si és de nit- emetent un so d'alarma, i per altra, amb una filera de llums led que pampalluguegen tan bon punt té lloc la caiguda. 

Helpmet, ideat pel laboratori d'invents Aquí Houston, que dirigeix el gironí Dani Páez, s'ha presentat en el marc del Congrés Mundial de Solucions de la Internet de les Coses, que se celebra a Barcelona.

Helpmet és un dispositiu que s'adapta a qualsevol mena de casc. Compta amb una bateria que es recarrega a través d'uns microventiladors, per on passa l'aire que es genera durant la conducció. L'energia s'envia a un acceleròmetre, que és el que posa el sistema en alerta en el moment en què el motorista pateix un accident i cau a la calçada.