Girona acull una cursa solidària per l'alimentació infantil de la Creu Roja

La cursa recorrerà camins i corriols de muntanya de la Vall de Sant Daniel |Les inscripcions i donacions voluntàries es destinaran a projecte d’alimentació infantil

Redacció
13 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 17:40h
Cartell de la Cursa Soldària de la Creu Roja a Girona
Cartell de la Cursa Soldària de la Creu Roja a Girona | Creu Roja
El proper dissabte 5 de novembre la ciutat de Girona acull la Cursa i la Passejada solidària per a l’Alimentació Infantil de la Creu Roja a Catalunya. Enguany, aquesta prova arriba a la seva quarta edició. A través de l’esdeveniment, la Creu Roja vol sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de donar suport a les famílies en situació de vulnerabilitat, que no poden garantir una alimentació adequada als seus fills i filles.

Dues modalitats: cursa i caminada

La cursa solidària donarà inici a les 9h del matí amb la recollida dels dorsals, mentre que a les 10h es farà el tret de sortida. Aquesta sortirà des del CREC de Sant Daniel de Girona, i tindrà un traçat de 15,5km i 650 metres de desnivell positiu. Es passarà per la Vall de Sant Daniel arribant fins el Puig de Sant Miquel. El recorregut, molt atractiu, té pujades dures i trams de corriol que permeten descobrir els racons més feréstecs de la Vall.

També, a les 10:15h, es donarà la sortida de la Passejada Solidària des del mateix indret. Aquest recorregut tindrà 5km, per la qual cosa es preveu que duri unes 2 hores. Amb la caminada es podran conèixer les cinc fonts de la Vall de Sant Daniel. Al finalitzar les proves, els participants podran gaudir d’una botifarrada i de sortejos de diversos obsequis donats pels col·laboradors. 

Solidaris amb l’alimentació infantil

Les inscripcions, que es poden realitzar al web, així com els donatius voluntaris que poden fer els participants, aniran destinats íntegrament a l’Aliança Humanitària per a l’Alimentació Infantil de la Creu Roja a Catalunya. La campanya es va iniciar al maig del 2014, amb l’objectiu de garantir l’alimentació saludable del màxim d’infants en situació de vulnerabilitat possibles, en el moment de major impacte social de la crisi econòmica.  El passat mes de juny, va iniciar una segona fase, centrada en les famílies en situació de pobresa severa i cronificada, aquelles que no han pogut remuntar la seva situació econòmica.

A l’assamblea local de Girona, l’entitat va repartir 758 ajuts alimentaris infantils durant l’any 2015, segons dades de la darrera memòria publicada per la Creu Roja. Arreu de Catalunya es van repartir fins a 63.756 ajuts alimentaris infantils durant el mateix període.