Aniol Serrasolses es proclama campió del món de caiac extrem a Àustria

El gironí establert al Pallars Sobirà relleva el seu germà Gerd, vencedor de la passada edició

Redacció
11 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 9:17h
Aniol Serrasolses, mostra orgullós el cinturó de campió del món
Aniol Serrasolses, mostra orgullós el cinturó de campió del món | Bert Willer
El palista de Salt (Girona) establert a Sort, Aniol Serrasolses, s'ha proclamat aquest cap de setmana campió del món de caiac extrem a l'Adidas Sickline Extreme Caiac World Championship 2016 disputat al riu austríac d'Ótzal, a Sölden, prenent el testimoni del seu germà Gerd, guanyador de la passada edició.

La victòria de Serrasolses ha estat molt ajustada. Aniol ha fet un temps d'1.01.70 i ha tret només una centèsima d'avantatge al segon classificat el neozelandès Sam Sutton (1.01.71). Tot i no estar reconeguda per la Federació Internacional de Piragüisme (ICF), els millors palistes d'estil lliure del circuit ICF i els de caiac extrem acudeixen a aquesta competició. Enguany hi han participat 175 palistes representant a 29 països.

La final, on només hi tenien accés els millors 15 atletes, ha estat apassionant. El tram de descens, al voltant dels 300 metres és de classe V -el nivell màxim de l'escala és el VI- i això fa que no permeti cap error. El descens concentra l'essència del caiac extrem. Petites cascades, salts d'aigua d'entre un i quatre metres i passos entre roques.

A continuació, el descens complet d'Aniol Serrasolses i un altre vist des de la seva càmera GoPro.