El jutjat ajorna la declaració de l'exconseller delegat d'AGISSA investigat per apropiació indeguda

L'objectiu de la mesura és permetre a totes les parts que han demanat personar-se a la causa ser presents a l'interrogatori

La seu d'Agissa, situada al carrer Ciutadans de Girona
La seu d'Agissa, situada al carrer Ciutadans de Girona | ACN
ACN
28 de setembre del 2016
Actualitzat a les 18:38h
El Jutjat d'Instrucció Número 2 de Girona ha ajornat la declaració de l'exconseller delegat d'Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter (AGISSA), Narcís Piferrer, a qui s'investiga per apropiació indeguda. L'exalt càrrec de l'empresa mixta havia de declarar aquest divendres arran de la querella interposada pel fiscal contra ell i l'empresa Girona S.A. (que té el 80% de la firma, ja que la resta depèn dels consistoris). El jutjat, però, ha decidit suspendre aquesta declaració i, de moment, no hi ha posat nova data. El motiu és donar temps perquè totes les parts que han demanat personar-se a la causa, i sobre les quals el magistrat està resolent, puguin formar-ne part i, per tant, ser presents a l'interrogatori.

La CUP, que ha demanat personar-se com a acusació popular, va portar el cas a la fiscalia el novembre passat. La formació entenia que Piferrer afavoria els interessos de la part privada de l'empresa en detriment dels públics. Entre d'altres, l'acusava de malversar fons públics o fer factures falses.

Ara, la fiscalia ha presentat una querella contra l'antic cap d'AGISSA per apropiació indeguda. I això és el que el portarà a declarar, en qualitat d'investigat, davant del jutjat d'instrucció que s'encarrega del cas.

Els ajuntaments també hi volen ser

Però la CUP no és l'única que ha demanat personar-se en el cas. També ho han fet els ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià de Ter. Els tres han sol·licitat que se'ls admeti a la causa com a acusació particular. Ara bé, com ja va alertar ahir l'alcaldessa Marta Madrenas, ho fan així perquè aquesta és "l'única fórmula legal que tenen" ja que cap d'ells ha detectat indicis d'activitat il·lícita en la conducta de Narcís Piferrer.

I aquest ha estat, precisament, el motiu que ha portat a suspendre la declaració de divendres. El magistrat està resolent les diferents peticions que li han arribat, i amb la voluntat que aquestes parts puguin ser presents a la declaració de l'exalt càrrec d'AGISSA, ha decidit ajornar-ne la compareixença. De moment, no hi ha nova data fixada, però podria situar-se a mitjans de novembre.