Quins són els supermercats més barats i els més cars de Girona?

Un informe de l'Organització de Consumidors i Usuaris conclou que les famílies poden estalviar-se fins a gairebé 1.000 euros anuals en funció d'on comprin

Redacció
28 de setembre del 2016
Actualitzat a les 8:57h
Un supermercat.
Un supermercat. | iStock
Un informe de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) conclou que les famílies poden estalviar-se fins a gairebé 1.000 euros anuals en funció d'on comprin. L'estudi ha analitzat els preus de 155.000 productes bàsics oferts en 1.165 establiments de 63 ciutats de l'Estat i Catalunya. L'estalvi, però, també depèn de les preferències de cada consumidor.

En l'anàlisi l'OCU es basa en dues cistelles. Una de més qualitat, formada per articles de primeres marques, i una altra més econòmica, on s'hi inclouen els productes més barats, independentment dels logotips.

S.Dani, Alcampo i Família són els supermercats on la cistella de marques líders surt més barata, seguida per Sangüi i Mercadona. Per contra, la cadena on surt més car omplir aquest cabàs és Sánchez Romero. Pel que fa a l'opció més econòmica, els noms no varien massa. Alcampo és l'establiment que més permet estalviar els compradors. Maxidia i Familia completen el rànquing.

Ara bé, si es llegeix l'informe per ciutats, quins són els supermercats analitzats on és més barat comprar? Són els següents:
 
Barcelona
Alcampo, CC. Diagonal Mar
Charter, C/ Numància, 77
Bon Preu, C/ Pi i Maragall, 22-24
Mercadona, CC. Les Arenes
Girona
Mercadona, avinguda França s/n
ConsumBàsic, avinguda Països Catalans (Salt)
Mercadona, carretera Barcelona, 217
Carrefour, avinguda França, 42-44
 
Lleida
Bon Àrea, Gran Passeig de Ronda, 143
Mercadona, C/ Baró de Maials, 6
Caprabo, C/ Baró de Maials, 44
Caprabo, C.C. Colòmbia
 
Tarragona
Bon Àrea, avinguda Maria Cristina, 7
Mercadona, avinguda Vidal i barraquer, 3
Mercadona, C/ Manel de Falla, s/n
Simply Market, C/ dels Morts (Reus)
 

Llista dels establiments més econòmics per ciutat elaborada per l'OCU