La guerra d'una catalana contra el malbaratament de menjar a les escoles

L'empordanesa Cristina Romero aconsegueix 225.000 signatures a Change.org | Vol que es destini a persones necessitades o centres socials | Entregarà la petició a dos ministeris espanyols perquè modifiquin la llei que ho impedeix

Redacció
26 de setembre del 2016
Actualitzat a les 9:44h

Safata de menjar a algunes escoles catalanes Foto: Arxiu ND


La campanya que l'empordanesa Cristina Romero "No al malbaratament d'aliments a menjadors escolars! El menjar no són deixalles" va iniciar el Change.org ja acumula 225.000 signatures. I ho va fer perquè el menjar sobrant als menjadors de les escoles es destini a persones necessitades o centres socials. Romero vol enviar aquesta petició al ministeris de Sanitat i d'Agricultura i a l'Agència espanyola de Consum.

Segons explica ella mateixa a la descripció de la petició, a dia d'avui i segons la Llei 17/2011 de Seguretat Alimentària i Nutrició, "per raons higièniques i sanitàries el menjar sobrant no pot ser manipulat". El que Romero pretén és que hi hagi una modificació d'aquesta llei i es regulin les normatives que permeten llençar el menjar dels menjadors escolars.

En declaracions al Diari de Girona, explica que "la clau és la congelació" perquè es tracta de congelar-lo durant 48 hores i distribuir-lo després sense cap problema. Segons Romero això es duu a terme "per la falta de voluntat i segon per eximir-se de responsabilitats" i per la "por" dels col·legis que hi hagi intoxicació. És per això que la seva proposta s'assenta sobre la signatura d'un full de conformitat sobre les condicions d'entrega i la temperatura adequada per part de l'escola i també de la família a qui es destinés.