El govern espanyol veta Girona com a seu d'un congrés sobre seguretat jurídica

La cita estava prevista entre el 10 i 12 d'octubre i hi havien de participar entre 600 i 700 persones del món jurídic i polític, com ara caps d'estat de països llatinoamericans, segons avança la Cadena SER | El rector de la Universitat de Girona explica que l'independentisme al municipi és el motiu de les traves per part de l'Estat

Presentació a Madrid del llibre del I Congrés que es va fer a Girona el 2013
Presentació a Madrid del llibre del I Congrés que es va fer a Girona el 2013 | Congreso Seguridad Jurídica
Redacció
22 de setembre del 2016
Actualitzat a les 20:07h
El govern espanyol ha impedit a Girona acollir un congrés sobre seguretat jurídica, segons avança la Cadena SER. El II Congrés Biennal sobre Seguretat Jurídica i Democràcia a Iberoamèrica estava previst entre el 10 i 12 d'octubre a la ciutat i hi havien de participar entre 600 i 700 persones del món jurídic i polític, com ara representants del govern espanyol i caps d'estat de països llatinoamericans. Finalment, però, l'organització ha hagut d'anul·lar el congrés perquè govern espanyol se n'ha desentès a última hora i la seva implicació era necessària perquè es pogués celebrar.

El rector de la Universitat de Girona -organitzadora de la cimera juntament amb Conferència de Ministres de Justícia dels Països Iberoamericans- ha relatat que els ministeris d'Afers Exteriors i de Justícia els van comunicar verbalment que la "conjuntura política actual" impedia que el congrés tirés endavant a Catalunya.

Sergi Bonet ha explicat a més que "el govern espanyol ha decidit que no fos Girona" pel "procés polític" i "segons el ministre, pel conflicte que es generaria fent aquest congrés justament a la capital on hi pot haver un corrent més independentista".

No és la primera vegada que el govern espanyol boicoteja actes que poden donar més ressò al procés. La mateixa vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría va admetre el passat maig que el Ministeri d'Exteriors havia encarregat a diversos enviats que mantinguin contactes amb alts càrrecs d'altres estats d'Europa i els Estats Units per "explicar" la situació a Catalunya i combatre el relat independentista.