Ikea es postula per invertir 100 milions d'euros al Gironès

El poble de Salt vota en una consulta popular si accepta un desenvolupament urbanístic, que permetria la implementació de grans equipaments comercials

Els terrenys del sector sud de Salt
Els terrenys del sector sud de Salt | ACN
Redacció
22 de setembre del 2016
Actualitzat a les 15:11h
Els veïns de Salt (el Gironès) votaran aquest dissabte, 24 de setembre, en una consulta popular per decidir sobre el desenvolupament urbanístic del sector sud, un projecte que inclou permetre la implementació de grans equipaments comercials com Ikea. Si el projecte de la multinacional sueca s'arribés a executar, significaria una inversió d'entre vuitanta i cent milions d'euros.

El desenvolupament del sector sud de Salt genera discrepàncies dins l'equip de govern d'ERC i IpS-CUP (els republicans hi estan a favor i els cupaires s'hi oposen). El projecte, que abasta terrenys de quasi 750.000 metres quadrats que van des de l'autopista fins a tocar el terme municipal de Girona- preveu acollir grans superfícies comercials com Ikea, amb un gran àmbit de desenvolupament industrial i comercial. També contempla una reserva d'espais per a equipaments hospitalaris (com el nou Trueta) i educatius. 

A només tres dies de la consulta popular, Ikea ha trencat el seu silenci, i s'ha compromès a contribuir al desenvolupament de l'activitat econòmica de Salt si finalment es pot instal·lar al municipi, tal com recull el Punt Avui. Fonts oficials de la companyia asseguren que la seva implicació amb la localitat gironesa serà clara: “Ens esforcem per detectar oportunitats de desenvolupament local i contribuir al benestar dels que ens envolten”. O sigui, entre d'altres, l'empresa prioritzarà el mercat laboral local.