La Diputació exigeix a l'exèrcit que deixi de fer maniobres fora dels espais militars

El ple aprova una moció de la CUP que reclama "unes comarques gironines desmilitaritzades" | El text acorda reclamar al Ministeri de Defensa el traspàs de tots els immobles militars que hi ha en desús a la demarcació

Dia de les Forces Armades a Figueres
Dia de les Forces Armades a Figueres | Carles Palacio
Redacció
20 de setembre del 2016
Actualitzat a les 15:01h
La Diputació de Girona exigeix a l'exèrcit espanyol que deixi de fer pràctiques i maniobres fora dels espais militars. El ple ha aprovat una moció presentada per la CUP i que ha rebut el suport unànime del ple (CiU, PSC, ERC i IPS) que reclama "unes comarques gironines desmilitaritzades". 

"Aquestes maniobres existeixen i massa sovint a la serra de l'Albera i a pobles de l'Alt Empordà, demanem que això no torni a passar", ha explicat el diputat de la CUP, Lluc Salellas. La moció també acorda reclamar al Ministeri de Defensa el traspàs de tots els immobles militars que hi ha en desús a la demarcació, rebutja assistir a "actes d'exaltació militar" i decideix evitar la presència de l'exèrcit en qualsevol centre educatiu i de formació. 

Tots els grups han argumentat que donen suport a la moció per defensar la cultura de la pau i el diàleg com a via per solucionar conflictes.