Una nit passada per aigua anticiparà una notable baixada de temperatures

Aquest dimarts serà el darrer dia de calor | Les precipitacions començaran al vespre i escombraran Catalunya d'oest a est | A partir de dijous, matins frescos

Redacció
13 de setembre del 2016
Actualitzat a les 9:03h

La calorada estival en ple setembre té les hores comptades. La propera nit un front de pluges escombrarà Catalunya d'oest a est. Les precipitacions, que començaran per Ponent i les Terres de l'Ebre i que dimecres al matí encara podran afectar les comarques gironines, anticiparan una notable baixada de temperatures.

Aquesta baixada dels termòmetres es notarà sobretot a partir de dijous. L'ambient matinal serà fresc i en bona part del país serà necessària la màniga llarga. Els migdies seran suaus –amb temperatures que oscil·laran entre els 20 i els 25 ºC- però en cap cas es repetirà la calor dels darrers dies. La situació es mantindrà, com a mínim, el divendres i el cap de setmana.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de risc d'intensitat de pluja per a la propera nit i matinada per la probable acumulació de més de 20 litres en 30 minuts. Localment, especialment de matinada a les comarques gironines, les precipitacions poden ser força intenses i acompanyades d'aparat elèctric.
 

Avís de risc de pluja intensa per dimecres 14 de setembre. Foto: SMC