Els Mossos d'Esquadra publiquen consells de seguretat per la Diada a Salt

La policia catalana recomana mantenir la calma i seguir les indicacions dels organitzadors en tot moment

Redacció
06 de setembre del 2016
Actualitzat a les 16:41h
Els Mossos d'Esquadra han volgut fer extensiu tota una sèrie de consells de seguretat de cara a la propera Diada de l'Onze de Setembre que es farà a Salt i a quatre punts més de Catalunya. Una de les principals preocupacions serà la mobilitat i, per això, bona part d'aquestes recomanacions van en la direcció de prevenir situacions caòtiques. 

Segons la policia catalana, és molt important informar-se prèviament del lloc, del pronòstic del temps i del mitjà de transport que es vol utilitzar. En aquest sentit, es recomana arribar al lloc amb temps per tal d'evitar aglomeracions, i sempre portar a sobre un document acreditatiu, sobretot si hi ha nens o persones amb problemes de salut mental. 

Una vegada arribat al lloc, és important seguir les normes bàsiques de seguretat i evitar accions incíviques, estar atents als comunicats oficials de l'entitat organitzadors i tenir controlats els punts d'evacuació en cas d'emergència. A més, es recomana deixar a casa els objectes de valor i no portar elements que puguin ser perillosos o ser llançats. 

En cas d'emergència, han recordat, és de vital importància mantenir la calma i seguir les indicacions dels cossos de seguretat i emergències, i si s'ha d'evacuar, fer-ho ràpidament però sense còrrer, ajudant altres persones. A més, es recomana no enviar fotografies o vídeos personals en situacions d'emergència, ja que això podria entorpir la comunicació dels serveis d'atenció i seguretat. 
 

Consells de seguretat per la Diada