Detinguts a Blanes tres falsos policies després d'una persecució de pel·lícula

Els homes van robar una família en un càmping i van fugir pels carrers de la ciutat cometent accions temeràries, com circular en contra-direcció i pel carril bici

Redacció
02 de setembre del 2016
Actualitzat a les 11:37h
Alguns dels vehicles que van participar en la persecució
Alguns dels vehicles que van participar en la persecució | Ajuntament de Blanes
La Policia Local de Blanes va detenir dimecres a la tarda tres homes que acabaven de robar a un turista alemany en un càmping del municipi, tal com informa el web de l'Ajuntament. Els lladres es van fer passar per policies i van ensenyar una placa falsa a la víctima, que acabava d'arribar al càmping.

Eren les 6 de la tarda. Els lladres, a bord d'un Alfa Romeo, van demanar la cartera al turista explicant-li que estaven buscant uns sospitosos per un delicte relacionat amb drogues. Aprofitant un descuit de la víctima li van robar els diners que portava a la cartera, uns 500 euros, i es van donar a la fuga per l’Avinguda Vila de Madrid en direcció al mar.

L'acció va despertar les sospites del personal del càmping, que va avisar la Policia Local. Tot seguit, els agents van iniciar la recerca del vehicle i, quan el van trobar, es va generar una espectacular persecució pels carrers del municipi, que va durar deu minuts i en la qual hi van prendre part tres cotxes i tres motos patrulla, una furgoneta d'atestats i la grua municipal. Al final, la Policia va aconseguir atrapar els detinguts  al quilòmetre sis de la carretera d'acés a la Costa Brava, la GI-682, abans d'arribar a la rotonda del Monument als Focs d'Artifici.

En la persecució, els lladres van cometre un seguit d'accions temeràries. Així, en un primer moment, en trobar que hi havia molt trànsit, van optar per circular pel carril bici, posant en perill la vida dels usuaris que l’estaven utilitzant. Al passeig de Sabanell es va afegir a la persecució un altre agent que patrullava en motocicleta i que, després d’intentar barrar el pas als fugitius, va estar a punt de ser atropellat pel conductor escapolit.

Després de continuar pel passeig de la Marina, un cotxe patrulla de la Policia Local va barrar-li el pas quan estava a punt d’incorporar-se a la plaça Catalunya, però el fugitiu va esquivar-lo. La persecució va augmentar la seva perillositat –en alguns trams es calcula que els lladres corrien a més de 80 km/h- quan el cotxe va enfilar la Rambla Joaquim Ruyra en contra-direcció, esquivant els vehicles que baixaven.

També va conduir en contra-direcció en altres trams de la persecució, que va finalitzar a la carretera GI-682. Per aturar als fugitius, la furgoneta d'atestats de la Policia Local es va situar al mig de la carretera barrant el pas, mentre un dels cotxes de la patrulla que estava intervenint va circular en paral·lel amb els escapolits, que no van tenir altra sortida que aturar la marxa del vehicle. 

Quan es van veure acorralats, un dels dos homes que viatjava d’acompanyant va llençar sota el seu mateix vehicle diversos bitllets, els que presumptament acabaven de sostreure a la família alemanya. En canvi, no s’ha pogut trobar la falsa identificació de policies, que se sospita que van tirar per la finestra durant la persecució.