Mor Lluís Carbó, l'actor fetitxe d'Albert Serra

L'actor va aparèixer en gairebé totes les pel·lícules del director i és especialment recordat pel paper de Quixot a "Honor de cavalleria"

Lluis Carbó en el paper de Quixot a «Honor de cavalleria»
Lluis Carbó en el paper de Quixot a «Honor de cavalleria» | Andergraun
Redacció
30 d'agost del 2016
Actualitzat a les 15:33h

L’actor Lluís Carbó, un dels grans fetitxes del cineasta català Albert Serra, va morir aquest darrer dilluns a l'edat de 83 anys. El seu rostre quedarà per sempre més estretament relacionat als films del reputat director banyolí, on en va ser un assidu des de l'estrena de Crespià, the Film not the Village l'any 2003.

El cineasta va conèixer Carbó quan feia de professor de tennis i des de llavors es va convertir en un dels seus aliats amateurs més estimats i preuats. El paper que va marcar la seva relació va ser el de Quixot a Honor de cavalleria, l’any 2006.

Conegut pels amics com a Gigi, també va participar a El cant dels Ocells (interpretant un dels tres reis mags), Els noms de Crist, El senyor ha fet en mi meravelles i Història de la meva mort. L’última col·laboració entre Serra i Carbó va ser en la instal·lació audiovisual Singularity que es va presentar l’any 2015 a la Biennal de Venècia.