Unió de Pagesos reclama mesures contra la plaga de senglars al Gironès

En sindicat denuncia que els animals han provocat danys greus en noves parcel·les a la zona de Canet d'Adri, al paratge de Can Cavaller, amb el 100% de collita perduda

Els conreus de gira-sol de Can Cavaller, danyats pels senglars
Els conreus de gira-sol de Can Cavaller, danyats pels senglars | Unió de Pagesos
Redacció
23 d'agost del 2016
Actualitzat a les 16:42h
Unió de Pagesos ha denunciat aquest dimarts que, en la recta final del cicle del conreu del gira-sol, els senglars han provocats greus danys en noves parcel·les a la zona de Canet d'Adri (el Gironès) al paratge de Can Cavaller, amb el 100% de collita perduda. El sindicat recorda que no es tracta d'un fet aïllat, i que aquest episodi es repeteix "any rere any".

Per això, Unió de Pagesos reclama mesures urgents contra aquesta plaga, fins que s'aconsegueixi reduir la població a límits assumibles per l'agricultura. A més, també recorden que aquests animals poden suposar un perill a les carreteres. Segons el Servei Català de Trànsit, els accidents provocats per fauna salvatge, la majoria per senglars, a les carreteres de Girona van ser 594 el 2015 mentre el 2010 van ser 272.

El sindicat creu que per solucionar aquesta problemàtica cal la participació activa dels caçadors i la implicació de la pagesia, a més de l'aplicació de mesures per part de l'administració.