Segueix en estat crític la nena de 4 anys que va estar a punt d'ofegar-se a Sils

L'afectada ha estat traslladada a l'hospital Vall d'Hebron, on està ingressada a l'UCI | El nen de 12 anys que va estar a punt d'ofegar-se divendres a la piscina d'un hotel de Lloret de Mar també segueix en estat crític

Redacció
22 d'agost del 2016
Actualitzat a la 13:34h
La nena de 4 anys que va estar a punt d'ofegar-se aquest diumenge a la tarda a la piscina d'una masia de la urbanització Vallcanera de Sils (Selva) està ingressada a l'Hospital de la Vall d'Hebron i continua en estat crític, segons han indicat fonts del centre hospitalari. Els fets es van produir cap a les sis de la tarda quan van trobar la petita inconscient a l'aigua. Fins al lloc s'hi van desplaçar una ambulància i un helicòpter medicalitzat del SEM que li van fer maniobres de reanimació. Un cop intubada, la nena va ser evacuada en helicòpter a la UCI de l'Hospital Josep Trueta de Girona i posteriorment, aquest mateix diumenge al vespre, la van traslladar a l'Hospital de la Vall d'Hebron, on està ingressada a la UCI en estat crític.

D'altra banda, el nen britànic de 12 anys que gairebé s'ofega dijous passat a la piscina del' hotel Guitart de Lloret de Mar (Selva) també continua ingressat a l'UCI de l'Hospital de Vall d'Hebron en estat crític, segons fonts del centre hospitalari. Els fets van passar dijous cap a dos quarts de quatre de la tarda quan alguns banyistes van trobar el petit inconscient a l'aigua i van alertar de l'ofegament els dos socorristes de la piscina. Una patrulla de la Policia Local va poder remuntar-li la parada respiratòria i un helicòpter medicalitzat del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va traslladar el nen a la Vall d'Hebron.

Aquest cap de setmana també ha mort una nena de 3 anys, de família d'origen rus, que es va ofegar diumenge a la tarda en una piscina privada d'una finca situada al carrer Isidre Nonell de la urbanització Mas Pallí de Calonge (Baix Empordà). El SEM va rebre l'avís a les 19.40 h. Fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar els equips d'emergències, que van fet maniobres de reanimació cardiopulmonar a la nena però no han pogut fer res per salvar-li la vida.

Tot apunta que la petita s'hauria ofegat però van traslladar el cos a l'Institut de Medicina Legal de Girona on li faran l'autòpsia que determinarà les circumstàncies de la mort.