Sis sèries per veure abans que acabi l'estiu

Et proposem musicals, documentals i "thrillers" que pots començar i acabar aquest agost

Fotograma de la sèrie «The get down»
Fotograma de la sèrie «The get down» | Netflix
21 d'agost del 2016
Actualitzat a les 20:56h
El món de les sèries no descansa ni per festius ni per vacances. Si als cinemes relacionem la temporada estival amb títols lleugers i previsibles, en el món de la petita pantalla encara trobem sorpreses inesperades. La varietat marca l’oferta de sèries, les novetats de les quals més s’ha parlat en els últims mesos van des del musical desenfadat amb un rerefons històric, al thriller amb més o menys elements dramàtics o paranormals, passant per sèries documentals de realització exquisida. 

The Get Down

Fans de Moulin Rouge? Doncs, Baz Luhmann, el director del famós musical aterra a la televisió amb un musical sobre els inicis del hip-hop a la Nova York dels setanta. Tot i que la recreació d’aquesta època no ha servit per fer triomfar sèries que tenien tots els ingredients per fer-ho (com Vinyl de Martin Scorsese), The Get Down està aconseguint brillar. Les claus: un càsting jove, escenes musicals d’alta volada i interès per mostrar un capítol de la història de la música negra que mai abans no s’havia explicat amb tant detall. De moment, només es troba disponible la primera temporada a Netflix. 


Absuelto

El domini nòrdic pel que fa a la producció de sèries de qualitat està més que demostrat. Si Dinamarca i Suècia ja ens havien donat grans alegries, amb sèries de culte com Borgen, Noruega mai s’ha quedat enrere, l’última novetat dels escandinaus és Absuleto (Acquitted). Aquest drama sòrdid marcat per les ferides obertes en un poble noruec que veu com torna el fill non grat i com passatges foscos del passat es remouen de nou. Un autèntic thriller d’accent nòrdic al més pur estil Jo Nesbø, l’única temporada es troba a Canal+ Series. 


Chef’s Table

Explicar les idees, les raons i les històries que es troben darrere dels millors xefs del món pot ser una de les experiències més trepidants de la televisió actual. El director David Gelb recluta en dues temporades les principals cares de les altes esferes culinàries perquè expliquin la seva vida al voltant dels fogons i el concepte que envolta la seva proposta gastronòmica. La pedanteria queda en segon pla, per davant hi passa la creativitat, la passió i, sobretot, la gana. Les dues temporades es poden veure per Netflix.


Line of Duty

Un altre tipus de thriller realista que sovint apareix en el panorama televisiu és el que va patentar David Simon amb The Wire. Podríem dir que la versió britànica d’aquest clàssic seria Line of Duty, un entramat de corrupció policíaca que aquest estiu ha estrenat la segona temporada. La sèrie de la BBC aquí s’estrena mitjançant Canal+ Series.


Stranger Things

No podia faltar la sèrie de la qual més s’ha parlat aquest estiu. El retorn dels vuitanta a la televisió ha portat molta cua, els fans d’E.T, Els Goonies o Encuentros en la tercera fase han vibrat amb la nova producció de Netflix. Winona Ryder i un repartiment infantil de traca són els principals reclams de Stranger Things, de la qual ja s’espera amb molta il·lusió la segona temporada.


BoJack Horseman

La comèdia d’animació també és una bona alternativa per passar un estiu divertit i fresc. El protagonista d’aquesta sèrie és un cavall humanitzat que es dedica al cinema i viu de primera mà les dèries que afecten els actors. La tercera temporada s’ha estrenat a Netflix mantenint l’agudesa humorística en el guió.