La Bisbal d'Empordà preveu que l'aigua torni a ser apta per al consum a mitjans de setmana

Aquest dilluns faran unes anàlisis que determinaran si s'ha eliminat la contaminació per herbicides de l'aigua

Veïns recollín aigua a la Bisbal D'Empordà
Veïns recollín aigua a la Bisbal D'Empordà | ACN
ACN
21 d'agost del 2016
Actualitzat el 22 d'agost a les 8:46h
L'Ajuntament de La Bisbal d'Empordà espera que a partir de mitjans de setmana els veïns puguin tornar a fer ús de l'aigua de l'aixeta, que està declarada no apta per al consum des del passat 4 d'agost. Dependrà, això sí, d'unes anàlisis que es faran aquest dilluns un cop els filtres que depuren l'aigua ja estan en funcionament. L'alcalde del municipi, Lluís Sais, confia que entre dimecres i dijous es pugui tornar a beure i cuinar amb normalitat a través de la xarxa d'aigua. "Ens diuen que els dipòsits funcionen bé i comptem que a mitjans de setmana podrem tornar a l'aigua de boca", ha afirmat Sais.

L'aigua de la xarxa pública de la Bisbal d'Empordà i Forallac, al Baix Empordà, "no és apta ni per beure ni per cuinar", des del 4 d'agost, ja que està contaminada per un excés de dos herbicides. Concretament, la darrera mostra analitzada per la concessionària del servei, l'empresa Sorea, ha detectat 0,19 micrograms per litre de Diuron i 0,53 micrograms per litre de Terbutilazina.

Com a mesura d'urgència, l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà ha llogat dos filtres de carbó actiu per instal·lar-los a la sortida del dipòsit. L'alcalde de la ciutat, però, ja ha advertit que aquesta és una "solució d'urgència" que no resoldrà el problema de fons.