200 veïns de Vidreres i Maçanet es manifesten a Girona per reclamar un millor servei d'aigua

Asseguren que paguen la factura "més cara" de tota la demarcació

Manifestació a Girona
Manifestació a Girona | ACN
Redacció
21 d'agost del 2016
Actualitzat a les 20:52h
Prop de 200 veïns de diverses urbanitzacions de Vidreres i Maçanet de la Selva s'han manifestat aquest dissabte al centre del barri vell de Girona per reclamar una millora en el servei de l'aigua que reben. Diuen que paguen la factura "més cara" de totes les comarques gironines i, en canvi, l'empresa que els ha de proporcionar el servei, Rec Madral, els ofereix un servei que qualifiquen de "pèssim i il·legal".

El president de l'Associació de Veïns Aiguaviva Park, Esteban Basallote, ha criticat que les administracions "fan els ulls grossos". Diuen que continuaran manifestant-se mentre no es posi solució a un problema que "ve des de l'any 98" i continua "igual". Basallote també assegura que l’empresa no els arregla les avaries i denuncia que molts carrers de les urbanitzacions afectades tenen el ferm aixecat i en males condicions. “Quan venen a arreglar-nos l’avaria, el mateix operari ha de respondre les queixes dels veïns” ha afirmat. El secretari de l’Associació de Veïns Residencial Park de Maçanet, Santi Nofuentes, diu que manifestar-se és una forma de mostrar la seva indignació per la situació i recorda que l’aigua no és apte pel consum des del 2 d’abril a Maçanet.

Ara les diferents urbanitzacions afectades (Residencial Park de Maçanet i a Vidreres La Goba, Aiguaviva Park i Puigventós) faran queixes a consum per reclamar que els tornin tots els diners que els han cobrat en les diferents factures mentre l’aigua no ha estat apte. Amb tot no descarten obrir un procés judicial contra els responsables de Rec Madral si la situació es manté com fins ara i no s’arregla un servei que diuen que és deficient. De fet els veïns de la urbanització de Maçanet, Residencial Park, ja han presentat un recurs en el jutjat contenciós administratiu de Girona contra les deficiències del servei. Com a mesura cautelar demanen al jutjat que mentre l’aigua no sigui apta, el camió cisterna reaerteixi diàriament i porta a porta l’aigua, i no com ara que ho fa només els dissabtes de 10 a 13 hores i només en un punt de la urbanització. 

Segons els veïns, les anàlisis de l’aigua fetes per Salut tenen els nivells d’alumini més elevats del permès. Això ha fet que el departament reclami a l’empresa que faci una inversió clara en el servei fins que l’aigua pugui ser potable.