El Festival de Peralada tanca amb 25.600 espectadors i un 91% d'ocupació

Simply Red posa el punt i final a un certamen que ha penjat el cartell d’entrades exhaurides en 10 dels 23 espectacles

Escena del «Turandot» dirigit per Mario Gas
Escena del «Turandot» dirigit per Mario Gas | ACN
Redacció
18 d'agost del 2016
Actualitzat a les 8:42h
La trentena edició del Festival Castell de Peralada ha finalitzat aquest dimarts amb el concert del grup de soul britànic Simply Red. Les vint-i-tres propostes de música i dansa programades des del 8 de juliol han comptat amb un total de 25.600 espectadors i un 91% d’ocupació mitjana. El cartell d’entrades exhaurides s’ha penjat deu vegades, en funcions com les dues del Turandot de Mario Gas o els concerts de Seal, Diana Krall, el pianista Lang Lang, El gusto es nuestro i Pink Martini.

Mario Gas i la seva revisió de l’òpera clàssica de Puccini van omplir dues nits el pati de butaques. L’espectacle va mobilitzar 250 persones entre cantants, actors, cors i orquestra, i es van utilitzar més de 500 vestits. L’escenografia va sorgir íntegrament de tallers empordanesos, com també ho havien fet anteriors òperes com Andrea Chénier, l'any 2014, i Otello de Verdi el 2015. Totes tres apostes han evidenciat la capacitat del festival en la producció, des de la iniciativa privada, dins del camp de l'òpera internacional.

A banda de Turandot, el Festival Castell de Peralada ha vist com s'estrenaven Combattimento, un homenatge a Claudio Monteverdi; Alexandre el Gran, de Xavier Sabata; J'ai deux amours, d’Alfonso Vilallonga i Marco Mezquida;  Nocturn a Peralada, d’Albert Guinovart; i l'ària Cocco e Cocomero, d'Alberto García Demestres.

Una de les novetats d’aquest any ha estat la primera edició del Campus Peralada, una iniciativa en creixement que ha servit perquè estudiants d’arts escèniques de les comarques gironines veiessin com funcionen alguns dels grans espectacles del festival. A més, aquests 156 joves també han rebut formació en l’àmbit musical, interpretatiu o de dansa al Parc del Castell. Per posar en marxa aquesta proposta i tots els espectacles el festival han tingut un pressupost global de 4,2 milions d’euros.