La llavor d'Earth, Wind & Fire arriba a Porta Ferrada

The Al McKay Allstars reviuran la màgia “disco” dels setanta a Sant Feliu de Guíxols

Els nous Earth, Wind & Fire
Els nous Earth, Wind & Fire | Porta Ferrada
Redacció
17 d'agost del 2016
Actualitzat a les 9:32h

Els nous Earth, Wind & Fire. Foto: Porta Ferrada


Al McKay és una de les peces claus per entendre la repercussió mundial de Earth, Wind & Fire. El guitarrista de 69 anys va posar en marxa la locomotora de la música disco amb el recentment desaparegut Maurice White. Ara, arriba al Festival Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols amb una banda renovada capaç de recuperar l’esperit ballable i transfronterer dels originals dels setanta. La nit del dimecres 17 d’agost, The Al McKay Allstars actuaran a l’Espai Port, les entrades més barates costen 38 euros. 

El llegat de Earth, Wind & Fire arriba a altes cotes de popularitat: guanyadors de sis Grammys i nominats vint vegades, també han venut 90 milions de discos a tot el món. Amb aquestes credencials, Al McKay aprofita els èxits definidors d’una època com Boogie Wonderland, September i Let’s Groove per tornar als escenaris. La banda que l’acompanya està formada per dotze músics especialitzats en funk i R&B que han portat de corcoll els malucs del públic internacional que ja els ha vist.

El concert de The Al McKay Allstars serà un dels últims del Festival Porta Ferrada. Abans d’acabar la cinquanta-quatrena edició passaran per Sant Feliu de Guíxols l’òpera de Begoña Alberdi i Gina Reyner, el 18 d’agost, i el pop-rock de Manel, el 20 d’agost.